Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa

Ihana ja nopea kääretorttu ohje, jolla leivot herkun pöytään vain 20 minuutissa! Pehmeä pohja, raikas täyte ja helpot vaiheet tekevät tästä reseptistä täydellisen kiireiseen herkutteluun tai kahvihetkeen.
Sisällysluettelo
Mikä on kääretorttu?
on pehmeästä kakkupohjasta rullattava leivonnainen, jonka sisään kätkeytyy makea täyte – usein hillo ja kermatäyte. Tämä leivonnainen on suosittu erityisesti kahvipöydissä, juhlapäivinä ja kesäisin marjojen kanssa tarjoiltuna. Kääretortun juuret ulottuvat 1800-luvulle, ja se tunnetaan eri puolilla maailmaa nimillä kuten swiss roll tai jelly roll.
Ainesosat
Ainesosa | Määrä |
Taikina | |
Perunajauhoja | 1 dl |
Sokeria | 1,5 dl |
Leivinjauhetta | 1 tl |
Keiju Valkea margariinia (sulatettuna) | 25 g |
Vehnäjauhoja | 1 dl |
Kananmunia | 4 kpl |
Marenki | |
Vaniljasokeria | 1 tl |
Valkuaisia | 2 kpl |
Mantelilastuja | 1–2 dl |
Sokeria | 1,5 dl |
Täyte | |
Vaniljasokeria | 1 tl |
Keiju Valkea margariinia (huoneenlämpöisenä) | 100 g |
Tuorejuustoa | 150 g |
Tomusokeria | 1 dl |
Kermaa (vaahdotettuna) | 1,5 dl |
Vadelmahilloa | 250 g |
Kääretorttu ohje vaihe vaiheelta
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikinaan nuolijalla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
- Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele mantelilastut.
- Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma.
- Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
- Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
- Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkit täydelliseen kääretorttuun
Onnistuneen kääretortun salaisuus on oikeanlainen paistoaika ja huolellinen käärittävyys. Pohjaa ei kannata ylipaistaa – sen tulee olla pehmeä mutta kypsä. Marenki tuo torttuun ihanan rapeuden ja makean vivahteen, mutta senkin kanssa kannattaa olla tarkkana: liian pitkä paisto kuivattaa helposti pinnan. Kääri torttu hieman lämpimänä, jotta se ei halkeile. Käytä laadukasta hilloa ja raaka-aineita, jotka ovat huoneenlämpöisiä – ne sitoutuvat tasaisemmin täytteeseen.
Vältä yleiset virheet
Älä paista pohjaa liian kuivaksi, se tekee käärittämisestä hankalaa ja voi rikkoa tortun. Varmista myös, että täyte ei ole liian löysä, jotta se pysyy hyvin rullassa. Jos käytät marenkia, pidä paistoaika tarkkana, jotta pinta jää sopivan rapeaksi, ei kivikovaksi.
Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet
Kääretorttu toimii erinomaisesti niin kahvipöydän tähtenä kuin juhlapäivien jälkiruokana. Koristele pinta tomusokerilla tai lisää pinnalle tuoreita vadelmia tai mansikoita ennen tarjoilua. Tarjoilun yhteydessä voit lisätä lautaselle nokareen vaniljakastiketta tai kermavaahtoa tuomaan kermaisuutta. Juomaksi sopii loistavasti kevyt kahvi tai vaaleampi tee, joka ei peitä tortun makuja.
Kauden suosikit: kokeile näitä täytteitä
Kääretorttu on täydellinen leivonnainen, jota voi muunnella vuodenaikojen mukaan. Tässä muutamia suosikkivariaatioita:
- Kevät: Sitruunatahna ja vaniljatuorejuusto
- Kesä: Tuoreet mansikat ja kermavaahto
- Syksy: Omenahillo ja kanelituorejuusto
- Talvi: Suklaakreemi ja vadelmahillo
Pienellä täytteen vaihdolla saat tortusta aivan uudenlaisen elämyksen.
Säilytys ja uudelleenlämmitys
Valmis kääretorttu säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2–3 päivää. Voit myös pakastaa kääretortun. Kääri se tiiviisti kelmuun ja laita rasiaan tai pakastepussiin. Sulata jääkaapissa yön yli ja nauti kuin tuoreena. Marengin rakenne ei kestä pakastusta, joten jos käytät sitä, suosittelemme tarjoilemaan heti. Vältä kosteutta, sillä marenki pehmenee helposti. Mikäli haluat nauttia sen hieman lämpimänä, lämmitä yksittäisiä viipaleita nopeasti mikrossa matalalla teholla – tämä säilyttää koostumuksen ja estää täytteen sulamisen liikaa. Muista, että marengin rakenne ei kestä toistuvaa lämmitystä, joten tarjoile mahdollisuuksien mukaan heti valmistuksen jälkeen.
Kokeilitko reseptiä? Kerro kommenteissa, miten kääretorttu onnistui!
Bonusvinkki: Muunnellut versiot kääretortusta
Vaikka tämä resepti on jo itsessään herkullinen ja nopea, kääretorttu tarjoaa paljon mahdollisuuksia luovuudelle. Jos kaipaat vaihtelua, voit kokeilla täytettä esimerkiksi sitruunatahnasta tai mustikkahillosta. Myös tuorejuuston voi vaihtaa maustettuun versioon, kuten vanilja- tai sitruunatuorejuustoon. Halutessasi voit lisätä täytteeseen raastettua sitruunankuorta tai jopa pienen määrän suklaarouhetta. Näillä pienillä muutoksilla saat täysin uudenlaisen elämyksen tuttujen vaiheiden pohjalta.
Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää
- Leivo moderni kinuskikakku – helppo ja näyttävä: Täydellinen valinta juhliin, kun haluat yhdistää perinteen ja näyttävyyden.
- Pizzamuffinit alle 30 min – nopea paras resepti: Suolainen pikkutarjottava, joka toimii täydellisesti kahvipöydässä makeiden herkkujen rinnalla.
- Paahdettu parsa-perunasalaatti – herkullinen resepti: Kevyt lisuke, joka sopii tarjoiltavaksi kääretortun jälkeen keväisenä tai kesäisenä päivänä.
- Kermainen kanapata – helppo ja herkullinen ohje: Jos kaipaat lämmintä suolaista ruokaa ennen makeita kahvipöydän herkkuja, tämä pata on varma valinta.

Jaa iloa ja kääretorttua!
Kääretorttu on ihana leivonnainen, joka tuo nopealla vaivalla suuren ilon, se valmistuu alle puolessa tunnissa, mutta hurmaa sekä maullaan että ulkonäöllään. Tämä ohje on tehty niin, että onnistut varmasti, olitpa sitten ensikertalainen tai jo kokenut kotileipuri.
Jos tykkäsit reseptistä, jaa se vaikka ystävälle tai tallenna seuraavaa herkkuhetkeä varten. Ja hei, jätä ihmeessä kommentti, jos testasit ohjetta tai teit siitä oman version! Rakastan kuulla, miten te muut leivotte tätä klassikkoa.
Usein kysytyt kysymykset (FAQ)
Voiko kääretortun tehdä ilman marenkia?
Kyllä, marengin voi jättää pois, jolloin lopputulos muistuttaa perinteisempää kääretorttua.
Miten kääretorttu säilytetään oikein?
Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Parhaimmillaan 2–3 päivän sisällä.
Voiko margariinin korvata voilla?
Kyllä, voit käyttää pehmeää voita margariinin sijaan, mutta maku muuttuu hieman täyteläisemmäksi.
Kuinka kauan kääretorttu säilyy tuoreena?
Säilyy jääkaapissa hyvänä noin kolme päivää
Voiko kääretortun valmistaa etukäteen?
Kyllä, sen voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
Voiko tämän kääretorttu ohjeen tehdä gluteenittomana?
Kyllä voi! Vaihda vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja tarkista, että myös muut ainekset (kuten leivinjauhe) ovat gluteenittomia. Lopputulos on edelleen yhtä herkullinen, pehmeä pohja ja maukas täyte säilyvät!
Voiko kääretortun tehdä etukäteen juhliin?
Kyllä voi. Voit valmistaa kääretortun jopa päivää ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa ja koristele halutessasi vasta juuri ennen tarjoilua esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai tomusokerilla.

Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa
- Valmisteluaika: 10 min
- Kypsennysaika: 10 min
- Kokonaisaika: 20 min
- Tuotto: 10 viipaletta
- Kategoria: Jälkiruoka
- Menetelmä: Uunissa paistaminen
- Keittiö: Suomalainen
Kuvaus
Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa: nopea ja maukas leivonnainen arkeen tai juhlaan. Katso selkeä ohje ja hurmaa tuoreella tortulla!
Ainesosat
- Taikina
- 1 dl perunajauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 25 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia sulatettuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Marenki
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 valkuaista
- 1–2 dl mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
- 150 g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 dl kermaa vaahdotettuna
- 250 g vadelmahilloa
Ohjeet
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan nuolijalla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
- Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle mantelilastut.
- Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi varovasti.
- Anna pohjan jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma tasaiseksi.
- Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
- Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
- Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 viipale
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 20 g
- Natrium: 70 mg
- Hiilihydraatit: 30 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g