Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku

Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku

Rakastatko sitä? Jaa se!

 Mariannepalat ovat herkullinen yhdistelmä pehmeää suklaakakkua ja raikasta minttua. Tässä reseptissä yhdistyy klassinen makupari uudella tavalla – helposti ja ilman monimutkaisia vaiheita. Mariannepalat hurmaavat sekä arjessa että juhlapöydässä.

Mitä ovat Mariannepalat?

Mariannepalat ovat suklaaminttuleivonnaisia, joissa pohjana on mehevä kaakaokakku ja päällä tuorejuustopohjainen mariannerouhekuorrutus. Tämä suomalainen suosikki on saanut nimensä tunnetusta Marianne-karkista. Mintun ja suklaan yhdistelmä on ollut suomalaisten suosiossa jo vuosikymmeniä – erityisesti Fazerin Marianne-karkkien ansiosta.

Ainekset

Pohja:

AinesosaMäärä
Kananmunia6 kpl
Sokeria4 dl
Vehnäjauhoja7 dl
Leivinjauhetta4 tl
Vaniljasokeria4 tl (aitoa)
Suolaa¾ tl
Kermaa2½ dl
Margariinisulaa250 g
Kaakaojauhetta (O’boy)7 rkl

Kuorrutus:

AinesosaMäärä
Maustamatonta tuorejuustoa100 g
Vaaleaa maitosuklaata (Fazer)100 g
Mariannerouhetta1½ dl
Kermaa1 dl
Tomusokeria4 dl

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa.
  2. Lisää jäähtynyt margariinisula ja kerma vaahtoon.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
  6. Sulata maitosuklaa mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, sekoittaen välillä, kunnes suklaa on täysin sulanut.
  7. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään.
  8. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.
  9. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista paloiksi.
Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku
Mariannepalat | kokkini.fi

Vinkkejä täydellisiin Mariannepaloihin

Jotta Mariannepalat onnistuvat joka kerta, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia ja varmista, että margariinisula on jäähtynyt ennen sen lisäämistä vaahtoon – näin taikina ei kokkaroidu. Älä myöskään ylivatkaa taikinaa kuivia aineksia lisätessäsi, jotta pohjasta ei tule sitkeää.

Kuorrutteen kohdalla tärkeintä on suklaan oikea sulatus – tee se mikrossa lyhyissä jaksoissa ja sekoita jokaisen jälkeen. Näin suklaa ei pala tai mene rakeiseksi. Mariannerouhe tuo rakenteeseen rapeaa kontrastia, mutta sitä voi hieman hienontaa, jos haluaa tasaisemman suutuntuman.

Tässä muutama resepti, joista saatat myös pitää

Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku
Mariannepalat | kokkini.fi

Tarjoiluehdotukset ja makuparit

Mariannepalat sopivat täydellisesti kahvin tai kaakaon kanssa nautittavaksi. Jos kaipaat jotain raikasta rinnalle, kokeile vaniljajäätelöä tai tuoreita marjoja. Paloista saa näyttäviä, kun ne leikataan siististi terävällä veitsellä ja päälle ripotellaan hieman ylimääräistä mariannerouhetta juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit tarjoilla ne pienissä paperivuoissa, jolloin ne sopivat hyvin myös juhlapöytään.

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Mariannepalat säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 4–5 päivää. Ne kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta rakenne ja maku pääsevät oikeuksiinsa. Mikrossa voi lämmittää kevyesti, mutta varo ylikuumentamasta, jotta kuorrute ei sula liikaa.

Usein kysytyt kysymykset  (FAQ)

Voiko Mariannepalat tehdä ilman mariannerouhetta?

Kyllä voi. Voit käyttää esimerkiksi piparminttukarkkeja murskattuna, mutta maku ei ole aivan sama.

Miten Mariannepalat kannattaa säilyttää?

Säilytä palat ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Ne pysyvät hyvänä noin 4–5 päivää.

Voiko margariinin korvata voilla?

Kyllä, margariinin voi korvata sulatetulla voilla samassa suhteessa. Maku on hieman täyteläisempi.

Kuinka kauan Mariannepalojen kuorrute jähmettyy?

Kuorrute jähmettyy huoneenlämmössä noin 30–60 minuutissa. Nopeuttaaksesi voit siirtää pellin jääkaappiin.

Voiko Mariannepalat valmistaa etukäteen?

Kyllä voi. Voit leipoa ne vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää kylmässä – maku vain paranee yön yli.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku

Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 20 palaa
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Etsitkö makeaa inspiraatiota? Mariannepalat: Täydellinen minttusuklaa-herkku yhdistää klassikot – nappaa ohje ja leivo jo tänään!


Ainesosat

Pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 tl aitoa vaniljasokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • dl kermaa
  • 250 g margariinisulaa
  • 7 rkl O’boy kaakaojauhetta

Kuorrutus:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
  • dl mariannerouhetta
  • 1 dl kermaa
  • 4 dl tomusokeria

Ohjeet

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa.
  2. Lisää jäähtynyt margariinisula ja kerma vaahtoon.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
  6. Sulata maitosuklaa mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, sekoittaen välillä, kunnes suklaa on täysin sulanut.
  7. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään.
  8. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.
  9. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista paloiksi.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 23 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 14 g
  • Hiilihydraatit: 34 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 55 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star