Vuohenjuusto-lohipiirakka juhliin: Täydellinen valinta!

Vuohenjuusto-lohipiirakka

Rakastatko sitä? Jaa se!

Rakastatko täyteläisiä, suussa sulavia makuja? Tämä vuohenjuusto-lohipiirakka on täydellinen yhdistelmä kermaista täytettä ja suolaista lohta. Tässä ohjeessa jaan omat luottovinkkini – ja sen, mikä tekee tästä versiosta aidosti 5 tähden.

Mikä on vuohenjuusto-lohipiirakka?

Vuohenjuusto-lohipiirakka on suolainen leivonnainen, jossa yhdistyvät lohi, vuohenjuusto ja mehevä munamaito. Se on suosittu erityisesti brunssilla, juhlissa tai arjen herkkuhetkenä. Ranskalaiset tarte- ja quiche-perinteet ovat inspiroineet reseptiä, ja suomalaisessa keittiössä piirakka on saanut oman, raikkaamman ilmeensä. Esimerkiksi nokkonen tai babypinaatti tuo täytteeseen luontevaa vivahdetta.

Ainekset

Pohja

AinesosaMäärä
Suola½ tl
Vehnäjauhoja2 dl
Sämpyläjauhoja1 dl
Voita150 g
Kylmää vettä½ dl
Valmis piirakkapohja (vaihtoehto)1 kpl (sulatettu)

Täyte

AinesosaMäärä
Vuohenjuustoa (chèvre)100 g
Kananmunia3 kpl
Juustoraastetta (esim. emmental)2 dl
Babypinaattia tai ryöpättyä nokkosta50 g
Kylmäsavulohta tai graavilohta150 g
Täysmaitoa tai kermaa3 dl
Rouhittua mustapippuria¼ tl
Kevätsipulia2 kpl

Valmistusohjeet vaihe vaiheelta

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi, suola ja jauhot.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
  3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm) myös reunoille ja pistele haarukalla.
  4. Suikaloi lohi, silppua kevätsipulit ja viipaloi tai murenna vuohenjuusto.
  5. Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta ja lisää päälle kevätsipuli, lohi, pinaatti ja vuohenjuusto.
  6. Vatkaa kananmunat, maito ja mustapippuri kulhossa yhteen.
  7. Kaada munamaitoseos täytteen päälle tasaisesti.
  8. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.
  9. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja hyytynyt.
  10. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vuohenjuusto-lohipiirakka
Vuohenjuusto-lohipiirakka | kokkini.fi

Vinkkejä täydelliseen vuohenjuusto-lohipiirakkaan

Jotta vuohenjuusto-lohipiirakasta tulee todella onnistunut, kannattaa huomioida muutama niksi. Käytä ehdottomasti huoneenlämpöisiä kananmunia ja maitoa – ne sitovat täytteen paremmin. Älä ylikuumenna piirakkaa, sillä silloin vuohenjuusto voi menettää pehmeytensä ja lohi kuivua. Valitse laadukas vuohenjuusto, jossa on luonteikas mutta ei liian hallitseva maku. Piirakan voi myös valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua – maku vain paranee hetken vetäydyttyään.

Tarjoiluehdotukset ja juomasuositukset

Tämä piirakka toimii erinomaisesti niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin. Tarjoile se raikkaan vihersalaatin ja sitruunavinaigretin kanssa. Rapea maalaisleipä tai keitetyt varhaisperunat sopivat myös hyvin lisukkeeksi. Juomaksi suosittelen kuivaa valkoviiniä, kuten Sauvignon Blancia, tai kevyttä kuohuviiniä, joka raikastaa vuohenjuuston kermaisuutta. Piirakka toimii loistavasti myös osana brunssi- tai juhlapöytää.

Muita reseptejä, joista saatat pitää

Vuohenjuusto-lohipiirakka
Vuohenjuusto-lohipiirakka | kokkini.fi

Säilytys ja lämmitys

Säilytä vuohenjuusto-lohipiirakka jääkaapissa kannelliseen astiaan tai tiiviisti kelmuun käärittynä. Se säilyy hyvänä noin 3 päivää. Lämmitä tarvittaessa uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia, jolloin rakenne ja maku säilyvät parhaiten. Mikroaaltouunia voi käyttää nopeaan lämmitykseen, mutta uunissa saat rapeamman pohjan ja pehmeämmän täytteen.

Kokeile tätä reseptiä ja jaa, miten onnistui – rakastitko sinäkin makuyhdistelmää?

Miksi valita juuri tämä vuohenjuusto-lohipiirakka?

Tässä reseptissä yhdistyvät yksinkertaisuus ja huippulaatu. Piirakka ei vaadi erityistaitoja, mutta lopputulos on kuin ravintolassa – täyteläinen, tasapainoinen ja rakenteeltaan täydellinen. Käytän itse usein juuri tätä reseptiä juhliin, brunssille tai viikonlopun herkutteluun, koska se onnistuu aina ja saa runsaasti kehuja. Juuston ja lohen makuyhdistelmä tekee tästä versiosta ainutlaatuisen.

Piirakka on myös helposti muokattavissa – voit valita täytteeseen esimerkiksi nokkosta pinaatin sijaan, tai käyttää hieman erilaisia juustoja sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Tärkeintä on tasapaino ja rakkaus ruokaan – ne maistuvat aina lopputuloksessa.

Toivottavasti tämä vuohenjuusto-lohipiirakka hurmasi sinutkin! Kokeile reseptiä ja kerro, miten onnistuit – palaute ja omat versiosi ovat aina tervetulleita.

Usein kysytyt kysymykset  (FAQ)

Voiko vuohenjuusto-lohipiirakan tehdä ilman kermaa?

 Kyllä, täysmaito toimii hyvin vaihtoehtona ja tekee koostumuksesta hieman kevyemmän.

Kuinka kauan vuohenjuusto-lohipiirakka säilyy jääkaapissa?

 Noin 3 päivää, kun säilytetään ilmatiiviissä astiassa.

Voiko graavilohen korvata jollain muulla?

 Kyllä, kylmäsavulohi tai jopa savustettu kirjolohi toimii mainiosti.

Onko piirakka gluteeniton?

 Ei, mutta voit käyttää gluteenittomia jauhoja ja valmispiirakkapohjaa.

Voiko tämän piirakan tehdä etukäteen?

 Ehdottomasti – piirakan voi tehdä edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät tekeytyä.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vuohenjuusto-lohipiirakka

Paras Vuohenjuusto-lohipiirakka: 5 tähden resepti!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 55 min
  • Tuotto: 6–8 annosta
  • Kategoria: Suolaiset leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Ainesosat

Pohja:

  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 valmis piirakkapohja (pakasteesta sulatettu) TAI
  • ½ dl kylmää vettä
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 150 g voita

Täyte:

  • 100 g vuohenjuustoa (chèvre)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
  • 50 g babypinaattia tai ryöpättyä nokkosta
  • 150 g kylmäsavulohta tai graavilohta
  • 3 dl täysmaitoa tai kermaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kevätsipulia
 
 
 
 

Ohjeet

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi, suola ja jauhot.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
  3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm) myös reunoille ja pistele haarukalla.
  4. Suikaloi lohi, silppua kevätsipulit ja viipaloi tai murenna vuohenjuusto.
  5. Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta ja lisää päälle kevätsipuli, lohi, pinaatti ja vuohenjuusto.
  6. Vatkaa kananmunat, maito ja mustapippuri kulhossa yhteen.
  7. Kaada munamaitoseos täytteen päälle tasaisesti.
  8. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.
  9. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja hyytynyt.
  10. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 520 mg
  • Rasva: 23 g
  • Hiilihydraatit: 18 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 12 g
  • Kolesteroli: 105 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star