Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku

Arjen kiireessä on tärkeää löytää reseptejä, jotka ovat sekä herkullisia että nopeita valmistaa. Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa on juuri sellainen – täyteläinen, lohdullinen ja helposti muunneltava ruoka, joka maistuu koko perheelle. Tässä reseptissä yhdistyvät pehmeän kermainen pastakastike ja maukas valkosipulivoissa paistettu kana, joka viimeistelee annoksen täydellisesti.
Sisällysluettelof
Mitä on valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa?
Kyseessä on moderni klassikko, jossa yhdistyy italialaisen keittiön inspiroima pasta ja mehevä, voissa paistettu kananrinta. Valkosipuli-voikana tuo ruokaan syvää umamia ja täyteläistä makua, ja sen suosio on kasvanut erityisesti kotikokkien keskuudessa, koska se on niin helposti lähestyttävä ruoka. Tämänkaltaiset annokset ovat saaneet vaikutteita sekä amerikkalaisista comfort food -perinteistä että italialaisista pastaresepteistä.
Ainekset
Ainesosa | Määrä |
Kanapalat | |
Broilerin rintafileetä | 450 g, suupaloiksi leikattuna |
Valkosipulinkynsiä | 3 kpl, hienonnettuna |
Suolatonta voita | 3 rkl |
Oliiviöljyä | 1 rkl |
Paprikajauhetta | 1 tl |
Italialaista mausteseosta | ½ tl |
Suolaa ja mustapippuria | Maun mukaan |
Parmesaanipasta | |
Fettuccine-pastaa | 225 g |
Suolatonta voita | 2 rkl |
Valkosipulinkynsiä | 2 kpl, hienonnettuna |
Kuohukermaa | 2,5 dl |
Vastaraastettua parmesaania | 2,5 dl |
Muskottipähkinää (valinnainen) | ¼ tl |
Suolaa ja mustapippuria | Maun mukaan |
Koristeluun | |
Tuoretta persiljaa | Silputtuna |
Lisäparmesaania | Halutessasi |
Vaiheittaiset valmistusohjeet
- Kiehauta suuressa kattilassa runsaasti suolattua vettä ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Ota talteen noin ½ dl pastan keitinvettä ennen valuttamista.
- Sekoita kulhossa broileripalat paprikajauheen, italialaisen mausteseoksen sekä suolan ja pippurin kanssa tasaisesti.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää oliiviöljy sekä 3 rkl voita. Kun voi on sulanut, lisää maustetut kanapalat. Paista 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja täysin kypsiä.
- Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja paista vielä minuutti. Nosta kanapalat pannulta sivuun odottamaan.
- Sulata samassa pannussa 2 rkl voita ja kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä.
- Kaada joukkoon kuohukerma ja anna sen kiehahtaa kevyesti.
- Lisää parmesaaniraaste vähitellen samalla sekoittaen, kunnes kastike on tasainen ja samettinen.
- Mausta halutessasi muskottipähkinällä sekä suolalla ja pippurilla.
- Lisää hieman pastan keitinvettä, jos kastike kaipaa notkeutta.
- Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon huolellisesti.
- Nostele päälle valkosipuli-voikanapalat ja anna lämmetä hetki.
- Koristele annos silputulla tuoreella persiljalla ja viimeistele halutessasi lisäparmesaanilla.
- Tarjoile heti lämpimänä ja nauti täyteläisestä kokonaisuudesta.

Vinkkejä täydelliseen valkosipuli-voikanaan ja pastaan
- Käytä laadukasta parmesaania, sillä sen maku vaikuttaa olennaisesti kastikkeen lopputulokseen.
- Älä ylikypsennä kanaa – lyhyt paisto riittää, jotta liha säilyttää mehevyytensä.
- Lisää valkosipuli vasta loppuvaiheessa, jotta sen maku ei muutu kitkeräksi.
- Käytä keitinvettä kastikkeen säätelyyn sen sijaan, että lisäisit kermaa – näin maut pysyvät tasapainossa.
- Halutessasi voit lisätä joukkoon vihreitä, kuten pinaattia tai herneitä tuomaan väriä ja ravinteita.
Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet
Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa toimii loistavasti yksinään, mutta sen voi helposti viimeistellä pienillä lisukkeilla. Tarjoilen tämän usein rapean vihersalaatin kanssa, jossa on balsamicoa ja oliiviöljyä – se tuo raikkautta ja keveyttä täyteläisen pastan rinnalle. Myös uunituore patonki tai ciabatta sopii erinomaisesti kastikkeen viimeiseen pyyhkäisyyn lautaselta. Juomaksi suosittelen kevyttä valkoviiniä tai sitruunavettä, joka tasapainottaa annoksen makuja.
Jos haluat tehdä esillepanosta houkuttelevamman, viimeistele annos syvässä lautasessa, ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja parmesaania ja tarjoile heti. Lämmintä lautasta käyttämällä pastan lämpö säilyy paremmin.
Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää
- Nopea ja täyteläinen valkosipuli-kanapasta – resepti: Kermainen ja voimakkaan valkosipulinen pastaruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa.
- Buffalokanapasta – tulinen arjen herkku 20 minuutissa: Tulisuutta kaipaaville sopiva, helposti valmistettava pastaruoka kanalla.
- Kermainen kanapata – helppo ja herkullinen ohje: Täyteläinen ja lohdullinen ruoka, joka toimii myös viikonlopun pidemmän kaavan herkutteluun.
- Valkosipuli-parmesaanigrillikana – kesän suosikki: Grillattava vaihtoehto, joka yhdistää tutut maut uudella tavalla.

Säilytys ja uudelleenlämmitys
Jos ruokaa jää yli, säilytän sen jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Annos säilyy hyvänä 2–3 päivää. Uudelleenlämmittäessä suosittelen käyttämään miedon lämmön tekniikkaa – joko liedellä pannulla miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa pienissä erissä. Jos kastike on ehtinyt jähmettyä, pieni tilkka maitoa tai kermaa auttaa palauttamaan sen koostumuksen. Vältä ylikuumentamista, jotta kana ei kuivu ja kastike pysyy samettisena.
Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku on monipuolinen ja maukas ruoka, joka sopii niin kiireiseen arki-iltaan kuin viikonlopun herkkuhetkeen. Sen valmistaminen ei vaadi erityistaitoja tai harvinaisia raaka-aineita, mutta lopputulos on ravintolatasoinen. Täyteläinen kastike ja mehevä valkosipuli-voikana tekevät annoksesta sellaisen, johon palaa mielellään yhä uudelleen.
Toivon, että tämä resepti tuo iloa ja inspiraatiota keittiöösi. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile rohkeasti erilaisia pastoja, lisää kasviksia tai vaihda kanan tilalle esimerkiksi katkarapuja tai tofua.
Kokeilitko tätä reseptiä? Jaa kokemuksesi kommenteissa ja kerro, onnistuiko annos!
Usein kysytyt kysymykset (FAQ)
Voiko valkosipuli-voikanaa tehdä ilman kermaa?
Kyllä, voit käyttää kasvipohjaista kermaa tai vaikkapa täysmaitoa, mutta koostumus ei ole aivan yhtä täyteläinen.
Mikä pasta sopii parhaiten valkosipuli-voikana kanssa?
Fettuccine tai tagliatelle toimii parhaiten, mutta mikä tahansa nauhapasta käy.
Voiko valkosipuli-voikana valmistaa etukäteen?
Kyllä, kanan voi paistaa etukäteen ja lisätä lopuksi lämmitettynä pastan päälle.
Kuinka kauan valkosipuli-voikana säilyy jääkaapissa?
Hyvin säilytettynä 2–3 päivää ilmatiiviissä rasiassa.
Voiko parmesaanin korvata jollain muulla?
Voit käyttää esimerkiksi pecorinoa tai kotimaista kovaa juustoa, mutta maku voi hieman poiketa alkuperäisestä.

Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku
- Valmisteluaika: 10 min
- Kypsennysaika: 20 min
- Kokonaisaika: 30 min
- Tuotto: 4 annosta
- Kategoria: Pääruoka
- Menetelmä: Paistaminen
- Keittiö: Italialaisvaikutteinen
Kuvaus
Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku, joka hurmaa maullaan. Katso resepti ja tee nopea, täyteläinen illallinen tänään!
Ainesosat
Kanapalat:
- 450 g broilerin rintafileetä, leikattuna suupaloiksi
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 rkl suolatonta voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl italialaista mausteseosta
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Parmesaanipasta:
- 225 g fettuccine-pastaa tai muuta valitsemaasi pastaa
- 2 rkl suolatonta voita
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2,5 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
- ¼ tl muskottipähkinää (valinnainen)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Koristeluun:
- Tuoretta persiljaa
- Lisäparmesaania halutessasi
Ohjeet
- Kiehauta suuressa kattilassa suolattu vesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl pastan keitinvettä ennen valuttamista.
- Sekoita kulhossa broileripalat paprikajauheen, italialaisen mausteseoksen, suolan ja pippurin kanssa.
- Kuumenna oliiviöljy ja 3 rkl voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää maustetut kanapalat ja paista 4–6 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä.
- Lisää hienonnettu valkosipuli pannulle ja paista vielä minuutti. Siirrä kanapalat sivuun odottamaan.
- Sulata pannussa 2 rkl voita ja kuullota valkosipuli.
- Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa miedosti.
- Lisää parmesaaniraaste vähitellen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Mausta halutessasi muskottipähkinällä sekä suolalla ja pippurilla.
- Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä kastikkeen koostumuksen säätämiseksi.
- Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
- Nostele päälle valkosipuli-voikanapalat.
- Koristele tuoreella persiljalla ja ripottele lisäparmesaania halutessasi.
- Tarjoile heti lämpimänä ja nauti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 620 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 35 g
- Hiilihydraatit: 45 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 35 g
- Kolesteroli: 130 mg