Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa

Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa

Rakastatko sitä? Jaa se!

Buffalokanapasta on täydellinen yhdistelmä kermaisuutta, tulisuutta ja täyttävyyttä – kaikki yhdessä kattilassa ja vain 20 minuutissa. Tämä resepti on oma suosikkini kiireisiin arki-iltoihin, kun haluan valmistaa jotain maukasta ilman monimutkaista valmistelua.

Mikä on Buffalokanapasta?

Buffalokanapasta on yhdysvaltalaistyylinen pastaruoka, jossa yhdistyvät tulinen buffalo-siipikastike ja täyteläinen juustokastike. Alun perin buffalo-mauste tunnetaan kanan siivistä, mutta pastassa se tuo herkullisen ja yllättävän twistin. Tämä ruoka on saanut inspiraationsa Buffalon kaupungista New Yorkin osavaltiossa, jossa buffalo wings sai alkunsa 1960-luvulla.

Ainekset

Alla näet tarkat ainesosat, joita käytän omassa buffalokanapastassani. Ne muodostavat täydellisen tasapainon maun, rakenteen ja tulisuuden välillä.

AinesosaMäärä
Sipuli1 kpl
Valkosipulinkynsi3 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja1 dl
Cheddarjuusto50 g
Voi1 rkl
Oliiviöljy1 rkl
Broilerin fileesuikaleita400 g
Vesi7 dl
Kanaliemikuutiot2 kpl
Chilirouhetta½ tl
Pasta (esim. penne)350 g
Buffalo-siipikastike1 dl
Sinihomejuusto50 g
Lehtipersilja½ ruukkua

Vaiheittaiset valmistusohjeet

Näiden ohjeiden avulla onnistut varmasti. Olen testannut reseptiäni lukuisia kertoja, ja juuri tämä järjestys takaa parhaan lopputuloksen.

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit, raasta cheddarjuusto.
  3. Kuumenna voi ja öljy kasarissa, ruskista broilerisuikaleet.
  4. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaatit, paista muutama minuutti.
  5. Lisää vesi, kanaliemikuutiot, chilirouhe ja pasta.
  6. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  7. Lisää buffalo-siipikastike ja cheddarjuustoraaste, sekoita hyvin.
  8. Anna hautua hetki ja murustele päälle sinihomejuustoa.
  9. Viimeistele silputulla lehtipersiljalla.

Tässä vaiheessa keittiö on täynnä houkuttelevaa tuoksua – cheddar, mausteet ja sinihomejuusto sulautuvat yhteen täydelliseksi pastakastikkeeksi.

Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa
Buffalokanapasta | kokkini.fi

Vinkkejä täydelliseen Buffalokanapastaan

Kun tein tätä reseptiä ensimmäisiä kertoja, opin muutamia kikkoja, jotka tekevät lopputuloksesta vieläkin parempaa:

  • Käytä laadukasta buffalo-kastiketta – kaikki kastikkeet eivät ole samanarvoisia. Valitse sellainen, jossa on kunnolla potkua mutta myös makua.
  • Älä kypsennä pastaa liian kauan; hieman al dente rakenne toimii parhaiten tässä ruoassa.
  • Lisää sinihomejuusto vasta lopuksi, jotta se ei sula täysin vaan jää murumaiseksi täytteeksi.
  • Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana, jotta pasta ei muutu puuromaiseksi.
  • Valmistele ainekset etukäteen – se nopeuttaa kokkausta ja ehkäisee kiirettä.

Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää

Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa
Buffalokanapasta | kokkini.fi

Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet

Itse tykkään tarjoilla buffalokanapastan isosta kulhosta, ripauksella ylimääräistä persiljaa ja muutamalla sinihomejuuston murulla päällä.

Täydelliset lisukkeet:

  • Rapea vihersalaatti sitruunavinaigretillä
  • Valkosipulileipä tai patonki
  • Kylmä olut tai raikas sitrusvesi

Nämä lisukkeet tasapainottavat pastan tulisuutta ja tuovat annokseen lisää tekstuuria ja väriä.

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Jos ruokaa jää yli (vaikka harvoin käy niin!), tässä ohjeet säilytykseen:

  • Säilytä pastaa suljetussa astiassa jääkaapissa, enintään 3 päivää.
  • Parhaiten ruoka säilyttää makunsa, kun lämmität sen varovasti kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää pieni tilkka vettä tai kermaa, jotta rakenne pysyy pehmeänä.
  • Mikrossa lämmitettäessä kannattaa käyttää matalaa tehoa ja sekoittaa välillä tasaisen lämpenemisen varmistamiseksi.

Kokeilitko tätä reseptiä? Kerro minulle, miten onnistuit – jätä kommentti ja jaa oma versiosi!

Usein kysytyt kysymykset  (FAQ)

Voiko Buffalokanapastan tehdä ilman sinihomejuustoa?

Kyllä voi. Vaikka sinihomejuusto tuo annokseen syvyyttä, sen voi korvata esim. lisäämällä enemmän cheddaria tai kermaa.

Mikä on paras tapa säilyttää Buffalokanapasta?

Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa, ja käytä kolmen päivän sisällä.

Voinko käyttää toista pastaa kuin penneä?

Kyllä. Esimerkiksi fusilli, rigatoni tai farfalle sopivat hyvin – tärkeintä on, että pasta imee kastikkeen hyvin.

Voiko reseptin valmistaa etukäteen?

Ehdottomasti. Voit valmistaa ruoan valmiiksi ja lämmittää sen myöhemmin. Maku jopa syvenee säilytyksen aikana.

Miten saan lisää potkua ruokaan?

Lisää hieman extra buffalo-kastiketta tai ripaus cayennepippuria, jos kaipaat lisää tulisuutta.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa

Buffalokanapasta: Tulinen arjen herkku 20 minuutissa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 5 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 20 min
  • Tuotto: 4
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Kattila
  • Keittiö: Amerikkalainen fuusio

Kuvaus

Buffalokanapasta hurmaa tulisuudellaan! Kokeile nopeaa ja helppoa reseptiä, joka yhdistää kermaisuuden ja mausteisen kanamaun täydellisesti.


Ainesosat

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 50 g cheddarjuustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 7 dl vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • ½ tl chilirouhetta
  • 350 g pastaa (esim. penne)
  • 1 dl buffalo-siipikastiketta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ ruukku lehtipersiljaa

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit, raasta cheddarjuusto.
  3. Kuumenna voi ja öljy kasarissa, ruskista broilerisuikaleet.
  4. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaatit, paista muutama minuutti.
  5. Lisää vesi, kanaliemikuutiot, chilirouhe ja pasta.
  6. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  7. Lisää buffalo-siipikastike ja cheddarjuustoraaste, sekoita hyvin.
  8. Anna hautua hetki ja murustele päälle sinihomejuustoa.
  9. Viimeistele silputulla lehtipersiljalla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 lautasellinen
  • Kalorit: 620 kcal
  • Sokeri: 4 g
  • Natrium: 1150 mg
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 55 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 35 g
  • Kolesteroli: 95 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star