Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen

Hasselbackan tofu
Rakastatko sitä? Jaa se!

Arjen kiireissä nopeat ja maistuvat reseptit ovat kullanarvoisia. Hasselbackan tofu on täydellinen esimerkki siitä, kuinka helposti voi valmistaa näyttävän ja herkullisen kasvisruoan. Tässä reseptissä yhdistyvät tofu, raikkaat lisukkeet ja maukas kastike – kaikki valmistettuna yksinkertaisilla raaka-aineilla.

Mikä on Hasselbackan tofu?

Hasselbackan tofu on saanut inspiraationsa klassisesta Hasselbackan perunasta, jossa viillot lisätään raaka-aineeseen ennen paistamista, jotta kastikkeet ja maut imeytyvät paremmin. Tässä versiossa peruna vaihtuu tofuun, ja lopputuloksena syntyy mehevä ja rapeapintainen kasvisruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin.

Ainekset

AinesosaMäärä
Maustamaton tofu1 pkt (400 g)
Inkivääri (raastettuna)1 tl
Teriyakikastike1 dl
Lime1 kpl
Soijakurkut:
Kurkku½ kpl
Sokeri2 tl
Soijakastike1 rkl
Väkiviinaetikka2 rkl
Marinoitu punakaali:
Punakaali150 g
Mustapippuri¼ tl
Riisiviinietikka2 rkl
Suola¼ tl
Lisäksi:
Kevätsipuli2 kpl
Kvinoa1½ dl
Versot1 dl

Valmistusohjeet vaihe vaiheelta

  1. Kääri tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle paino. Anna kuivua 15 minuuttia.
  2. Valmista lisukkeet: viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon sokeri, soijakastike ja väkiviinaetikka.
  3. Suikaloi punakaali ja mausta riisiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Halkaise tofu pitkittäin ja leikkaa puolikkaisiin viillot syömäpuikkojen avulla.
  5. Aseta tofupalat leivinpaperille uunivuokaan.
  6. Sekoita teriyakikastike, limen kuori, limen mehu ja inkivääri.
  7. Levitä kastike tofupalojen päälle.
  8. Paista tofua 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  9. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  10. Kokoa annokset: laita kulhoihin kvinoa, soijakurkut ja marinoitu kaali.
  11. Lisää päälle tofu ja viimeistele kevätsipulilla ja versoilla.
Hasselbackan tofu
Hasselbackan tofu | kokkini.fi

Vinkkejä täydelliseen Hasselbackan tofuun

Hasselbackan tofu onnistuu parhaiten, kun muistat muutaman tärkeän seikan. Kuivaa tofu huolellisesti ennen viiltelyä – ylimääräinen neste estää rapean pinnan syntymistä. Käytä terävää veistä ja syömäpuikkoja apuna viiltojen tekemisessä, jotta leikkaat tasaisesti mutta et läpi asti.

Kastikkeen kannattaa antaa imeytyä tofuun hetken ennen uuniin laittamista, jotta maut pääsevät kunnolla pintaan ja väleihin. Vältä ylikypsentämistä – tofu kuivuu helposti, jos sitä paistaa liian kauan.

Jos haluat säästää aikaa arjessa, valmistele lisukkeet etukäteen – soijakurkut ja punakaali säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän ajan.

Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää

Paahdettu parsa-perunasalaatti – herkullinen resepti: Kevyt ja maukas lisuke tai pääruoka, joka sopii täydellisesti kasvispainotteiseen arkeen.

Kermainen kanapata – helppo ja herkullinen ohje: Täyteläinen ja lohdullinen ruoka kiireisiin päiviin, helppo valmistaa yhdellä pannulla.

Pizzamuffinit alle 30 min – nopea ja paras resepti: Hauska ja nopea suolainen välipala tai lounasidea, sopii myös kasvisversioiksi.

Kaaretorttu – resepti, valmista 20 minuutissa: Jälkiruokaa unohtamatta, tämä nopea kaaretorttu viimeistelee kasvisaterian makeasti.

Hasselbackan tofu
Hasselbackan tofu | kokkini.fi

Tarjoilu ja lisukkeiden yhdistäminen

Tämä resepti toimii loistavasti kulhoruokana. Kokoa annos kulhoon kvinoan, marinoitujen vihannesten ja rapean tofun kanssa. Päälle ripotellut versot ja kevätsipuli tuovat raikkautta ja väriä.

Hasselbackan tofu sopii myös osaksi isompaa kasvisbuffettia. Tarjoa sen kanssa esimerkiksi paahdettuja seesaminsiemeniä, edamamepapuja tai makeaa chilikastiketta lisäpotkuksi. Juomaksi käy vihreä tee tai kevyt inkivääriolut.

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Jos ruokaa jää, Hasselbackan tofu säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa noin 2–3 päivää. Säilytä kvinoa ja kasvikset erillään tofusta, jotta rakenne pysyy parhaana.

Lämmitä tofu mieluiten uunissa tai air fryerissä, jolloin sen pinta säilyy rapeana. Mikroaaltouuni pehmentää kuoren, mutta toimii tarvittaessa nopeana vaihtoehtona.

Kokeile Hasselbackan tofua ja tuo arkiruokailuun uutta inspiraatiota. Tämä resepti on yksinkertainen, mutta täynnä makua ja rakennetta. Did you try this recipe? Let me know in the comments!

Usein kysytyt kysymykset

Voiko Hasselbackan tofun tehdä ilman inkivääriä?

 Kyllä voi. Inkiväärin voi jättää pois tai korvata valkosipulilla, jos haluat hieman eri makuprofiilia.

Mikä on paras tapa säilyttää Hasselbackan tofu?

 Säilytä tofu jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa erillään lisukkeista. Näin sen rakenne säilyy paremmin.

Voinko käyttää jotain muuta kuin kvinoaa?

 Ehdottomasti. Kvinoan voi korvata esimerkiksi riisillä, bulgurilla tai couscousilla.

Kuinka kauan tofu säilyy valmiina?

 Tofu säilyy jääkaapissa hyvänä noin 2–3 päivää. Parhaan lopputuloksen saat, kun lämmität sen uunissa tai pannulla.

Voiko tämän reseptin valmistella etukäteen?

 Kyllä. Voit valmistaa lisukkeet ja kastikkeen etukäteen ja säilyttää ne jääkaapissa. Tofu kannattaa paistaa vasta ennen tarjoilua.

Miksi tofun viiltäminen kannattaa?

 Viillot auttavat kastiketta imeytymään tofuun paremmin ja antavat sille kauniin, rapean paistopinnan.

Voiko teriyakikastikkeen korvata jollain muulla?

 Jos teriyakikastiketta ei ole saatavilla, voit käyttää soijakastikkeen ja hunajan tai agavesiirapin seosta.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hasselbackan tofu

Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 2 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Kasvisruoka, aasialainen

Kuvaus

Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen yllättää herkullisuudellaan. Katso ohje ja tee arkipäivistä maistuvampia helposti ja nopeasti!


Ainesosat

  • 1 pkt (400 g) maustamatonta tofua
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 lime

Soijakurkut:

  • ½ kurkkua
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Marinoitu punakaali:

  • 150 g punakaalia
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 kevätsipulia
  • dl kvinoaa
  • 1 dl versoja

Ohjeet

  1. Kääri tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle paino. Anna kuivua 15 minuuttia.
  2. Valmista lisukkeet: viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon sokeri, soijakastike ja väkiviinaetikka.
  3. Suikaloi punakaali ja mausta riisiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Halkaise tofu pitkittäin ja leikkaa puolikkaisiin viillot syömäpuikkojen avulla.
  5. Aseta tofupalat leivinpaperille uunivuokaan.
  6. Sekoita teriyakikastike, limen kuori, limen mehu ja inkivääri.
  7. Levitä kastike tofupalojen päälle.
  8. Paista tofua 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  9. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  10. Kokoa annokset: laita kulhoihin kvinoa, soijakurkut ja marinoitu kaali.
  11. Lisää päälle tofu ja viimeistele kevätsipulilla ja versoilla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 820 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 38 g
  • Kuitu: 6 g
  • Proteiini: 22 g
  • Kolesteroli: 0 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star