Pizzamuffinit Alle 30 Min: Nopea & Paras Reseptini!

Hei kaikki herkkusuut! TÀnÀÀn jaan teille yhden ehdottomista suosikkiresepteistÀni, joka on pelastanut minut monesta kiireisestÀ hetkestÀ ja ilahduttanut vieraita kerta toisensa jÀlkeen: uskomattoman nopeat ja herkulliset pizzamuffinit alle 30 minuutissa! TÀmÀ resepti on erityisen helppo, ja lopputulos on ihanan mehevÀ ja tÀynnÀ makua. TÀydellistÀ tarjottavaa niin arjen iloksi kuin viikonlopun juhliinkin.
SisÀllysluettelo:
MitÀ ovat Pizzamuffinit?
Pizzamuffinit ovat nimensÀ mukaisesti pienen pizzan ja perinteisen muffinin nerokas yhdistelmÀ. Ne ovat suolaisia leivonnaisia, jotka kÀtkevÀt sisÀÀnsÀ pizzasta tuttuja makuja, kuten tomaattia, juustoa ja vaikkapa kinkkua tai oliiveja, mutta kÀtevÀssÀ, kÀsin syötÀvÀssÀ muffinssin muodossa. Minusta ne ovat tÀydellinen esimerkki siitÀ, miten klassikoista voi luoda jotain uutta ja jÀnnittÀvÀÀ.
Ne ovat erityisen suosittuja esimerkiksi lastenjuhlissa, illanistujaisissa tai vaikkapa evÀÀnĂ€ retkellĂ€, sillĂ€ ne maistuvat sekĂ€ lĂ€mpiminĂ€ ettĂ€ kylminĂ€. Niiden suosio piilee niiden helppoudessa, nopeudessa ja muunneltavuudessa â tĂ€ytteitĂ€ voi vaihdella loputtomasti oman maun mukaan!
Ainekset NĂ€ihin Herkullisiin Pizzamuffineihin
Olen hionut tÀmÀn reseptin tÀydelliseksi vuosien varrella, ja nÀillÀ aineksilla lopputulos on aina taatusti mehevÀ ja maukas. Muista, ettÀ laadukkaat raaka-aineet ovat kaiken A ja O, myös nÀissÀ nopeissa herkuissa.
TÀssÀ ovat ainekset, joita minÀ kÀytÀn nÀihin vastustamattomiin pizzamuffineihin:
Ainesosa | MÀÀrÀ |
VehnÀjauhoja | 2 dl |
Sokeria | 0,25 dl |
Leivinjauhetta | 1 tl |
Suolaa | 0,5 tl |
Ruokasoodaa | 0,5 tl |
Laktoositonta turkkilaista jogurttia | 100 g |
Keiju ValkosipulilevitettÀ sulatettuna | 0,5 dl |
Kananmunaa | 2 |
Laktoositonta maitoa | 0,5 dl |
KivettömiÀ kalamata-oliiveja | 1 prk (100 g) |
Laktoositonta mozzarellajuustoa paloina | 1 pkt (125 g) |
Puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssÀ | 1 prk (180 g) |
Parmankinkkua tai prosciuttoa | 1 pkt (80 g) |
Keiju ValkosipulilevitettÀ muffinivuokien voiteluun | 1 rkl |
Hienonnettua lehtipersiljaa viimeistelyyn | maun mukaan |
Valkosipulilevite tuo taikinaan ja vuokien voiteluun ihanan pienen lisÀmaun, joka tÀydentÀÀ muita pizzan aromeja. Puolikuivatut kirsikkatomaatit ovat makeita ja intensiivisen makuisia, paljon parempia kuin tuoreet tomaatit tÀssÀ kÀyttötarkoituksessa, sillÀ ne eivÀt vetistÀ taikinaa.
Valmistusohjeet Vaihe Vaiheelta â NĂ€in Onnistut Varmasti!
NÀiden pizzamuffinien valmistus on todella helppoa ja nopeaa. Olen pilkkonut ohjeen selkeiksi vaiheiksi, jotta onnistut varmasti, olitpa sitten kokeneempi leipuri tai vasta-alkaja keittiössÀ. Seuraa vain ohjeita, niin pÀÀset pian nauttimaan uunituoreista herkuista!
- Esivalmistelut: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (kiertoilmalla 180 astetta). Valmistele muffinipelti voitelemalla sen kolot huolellisesti Keiju ValkosipulilevitteellÀ. TÀmÀ estÀÀ muffineja tarttumasta kiinni ja antaa niille herkullisen pienen makuvivahteen pintaan. Pilko tarvittaessa oliivit ja parmankinkku pienemmiksi paloiksi. Valuta puolikuivatuista tomaateista ylimÀÀrÀinen öljy.
- Kuivat aineet sekaisin: Ota esille keskikokoinen kulho. Mittaa kulhoon vehnÀjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja ruokasooda. Sekoita nÀmÀ kuivat aineet kevyesti keskenÀÀn esimerkiksi vispilÀllÀ. TÀmÀ varmistaa, ettÀ kohotusaineet sekoittuvat tasaisesti jauhoihin ja pizzamuffinit kohoavat kauniisti.
- Kosteat aineet joukkoon: LisÀÀ kuivien aineiden joukkoon laktoositon turkkilainen jogurtti, sulatettu Keiju Valkosipulilevite, kananmunat ja laktoositon maito. Turkkilainen jogurtti tekee taikinasta ihanan mehevÀn.
- Taikinan sekoitus: Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vĂ€ltĂ€ ylisekoittamista. Voit kĂ€yttÀÀ tĂ€hĂ€n nuolijaa, sĂ€hkövatkaimen hitainta tehoa tai yleiskonetta. PieniĂ€ jauhopaakkuja saa jÀÀdĂ€, se ei haittaa â liika sekoittaminen tekee muffineista sitkeitĂ€. Ideana on vain yhdistÀÀ ainekset.
- Taikina vuokaan: Lusikoi taikinaa muffinipellin voideltuihin koloihin noin puolivÀliin asti. Muista jÀttÀÀ kohoamisvaraa!
- TĂ€ytteiden lisĂ€ys: Nyt tulee hauskin vaihe! Painele taikinan sisÀÀn puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, kalamata-oliiveja, revittyjĂ€ parmankinkun paloja ja laktoosittomia mozzarellapaloja. Voit asetella ne kauniisti tai antaa sattuman johdattaa â molemmilla tavoilla tulee herkullista. Mozzarella sulaa ihanasti paiston aikana.
- Paistaminen: Nosta muffinipelti kuumaan uuniin ja paista pizzamuffineja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15â20 minuuttia. Paistoaika voi hieman vaihdella uunista riippuen. Muffinit ovat valmiita, kun ne ovat kauniin kullanruskeita ja kohonneita, ja cocktailtikkuun ei jÀÀ mĂ€rkÀÀ taikinaa, kun kokeilet kypsyyttĂ€.
- Viimeistely ja tarjoilu: Anna valmiiden pizzamuffinien jÀÀhtyÀ hetki muffinipellissÀ ennen kuin nostat ne varovasti ritilÀlle jÀÀhtymÀÀn lisÀÀ. Koristele ne juuri ennen tarjoilua hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla. TÀmÀ tuo raikkautta ja kauniin vÀripilkun.
Ja nÀin helposti ne valmistuvat! Tuoksu on jo tÀssÀ vaiheessa huumaava, ja odotus palkitaan takuulla.

Pro-vinkkini Parhaisiin Pizzamuffineihin
Vaikka resepti on helppo, jaan muutaman niksin, joilla minÀ varmistan, ettÀ lopputulos on aina tÀydellisen mehevÀ ja maukas:
- ĂlĂ€ ylisekoita taikinaa: TĂ€mĂ€ on tĂ€rkein vinkkini! Liika sekoittaminen aktivoi vehnĂ€jauhojen gluteenia liikaa, mikĂ€ tekee muffineista sitkeitĂ€. Sekoita vain sen verran, ettĂ€ ainekset juuri ja juuri yhdistyvĂ€t. Pienet paakut eivĂ€t haittaa.
- Laadukkaat tÀytteet: Kuten aiemmin mainitsin, puolikuivatut kirsikkatomaatit öljyssÀ ovat todella avainasemassa. Ne ovat makeita ja meheviÀ, eivÀtkÀ vetistÀ taikinaa. Myös hyvÀlaatuinen mozzarella ja maukkaat oliivit tekevÀt eron.
- Vuoan huolellinen voitelu: KÀytÀ voiteluun aikaa, jotta pizzamuffinit irtoavat helposti. Valkosipulilevite antaa myös kivaa makua. Jos kÀytÀt paperisia muffinivuokia, valitse tukevia malleja.
- TÀytteiden upotus: Paina tÀytteet kunnolla taikinan sisÀÀn, jotta ne eivÀt pala paiston aikana ja pysyvÀt mehevinÀ. Muutama tÀyte voi toki jÀÀdÀ pinnallekin nÀkyviin.
- ĂlĂ€ avaa uuninluukkua turhaan: Kuten monien leivonnaisten kohdalla, uuninluukun avaaminen kesken paiston voi laskea uunin lĂ€mpötilaa ja vaikuttaa kohoamiseen. Kurkista vasta paistoajan loppupuolella.
NÀillÀ pienillÀ asioilla saat aikaan suuren eron lopputuloksessa. Kokeile, niin huomaat!
Kokeile myös nÀitÀ reseptejÀ:
- Pikamunkit: Nopea herkku kahvihetkeen, valmis alle 15 minuutissa
- MehevÀt raparperi-vaniljamuffinssit: KesÀn makuinen vaihtoehto makeaan leivonnaiseen
- Itsetehty jauheliha-pannupizza: Toinen nopea pizzaresepti pannulla valmistettavaksi
- Kermainen kanapata: Helppo arkiruoka, joka maistuu koko perheelle

Tarjoiluehdotukset ja YhdistelmĂ€t â Miten MinĂ€ Tarjoilen Pizzamuffinit?
Minusta pizzamuffinit ovat parhaimmillaan hieman lÀmpiminÀ, suoraan uunista tulleina, kun juusto on vielÀ ihanan sulaa. Ne ovat kuitenkin herkullisia myös jÀÀhtyneinÀ, mikÀ tekee niistÀ loistavan valinnan esimerkiksi piknik-koriin tai buffet-pöytÀÀn.
- Sellaisenaan: Ne ovat tÀydellisiÀ pikkupurtavia ihan sellaisenaan.
- Salaatin kera: Tarjoile raikkaan, rapean vihersalaatin kanssa, johon on lorautettu kevyttÀ vinegrettiÀ. TÀmÀ tasapainottaa muffinien suolaisuutta.
- Dippien kanssa: Kokeile erilaisten dippien kanssa! Valkosipulimajoneesi, yrttinen kermaviilikastike tai vaikka makea chilikastike sopivat erinomaisesti.
- Keiton kaverina: Ne toimivat mainiosti myös tÀytelÀisen kasvissosekeiton lisukkeena leivÀn sijaan.
- Juhlissa: Asettele pizzamuffinit kauniisti tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla yrteillÀ, kuten lehtipersiljalla tai basilikalla. Ne katoavat varmasti nopeasti parempiin suihin!
Juomaksi suosittelen kylmÀÀ olutta, raikasta valkoviiniÀ tai vaikkapa marjaisaa mehua lapsille ja niille, jotka eivÀt alkoholia nauti.
SÀilytys- ja UudelleenlÀmmitysvinkit
Jos nÀitÀ herkullisia pizzamuffineja sattuisi jostain syystÀ jÀÀmÀÀn yli (mitÀ epÀilen!), ne on helppo sÀilyttÀÀ ja lÀmmittÀÀ uudelleen.
- SÀilytys: Anna muffinien jÀÀhtyÀ kokonaan huoneenlÀmpöisiksi ennen sÀilytystÀ. SiirrÀ ne sitten ilmatiiviiseen rasiaan ja sÀilytÀ jÀÀkaapissa. NÀin ne sÀilyttÀvÀt mehevyytensÀ ja makunsa parhaiten. Ne pysyvÀt hyvinÀ jÀÀkaapissa noin 2-3 pÀivÀÀ.
- UudelleenlÀmmitys: Paras tapa lÀmmittÀÀ pizzamuffinit uudelleen on uunissa. Kuumenna uuni noin 150 asteeseen ja lÀmmitÀ muffineja muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat lÀmpimiÀ ja niiden pinta hieman rapsakoituu. Voit myös lÀmmittÀÀ ne nopeasti mikrossa, mutta silloin niiden rakenne saattaa hieman kÀrsiÀ ja muuttua pehmeÀmmÀksi. Uunissa lÀmmittÀminen sÀilyttÀÀ rapeuden paremmin. VÀltÀ uudelleenlÀmmittÀmistÀ liian monta kertaa, jotta maku ja koostumus eivÀt kÀrsi.
ĂlĂ€ koskaan sĂ€ilytĂ€ niitĂ€ huoneenlĂ€mmössĂ€ yön yli turvallisuussyistĂ€, varsinkaan jos niissĂ€ on lihaa tai maitotuotteita sisĂ€ltĂ€viĂ€ tĂ€ytteitĂ€.
Kokeilitko tÀtÀ pizzamuffinit reseptiÀni? Kerro minulle kommenteissa, mitÀ pidit ja miten onnistuit! Odotan innolla palautettasi ja mahdollisia omia variaatioitasi.
Usein kysytyt kysymykset (FAQ)
TÀssÀ vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin, joita saan liittyen tÀhÀn reseptiin:
Voiko nÀmÀ pizzamuffinit tehdÀ ilman parmankinkkua?
KyllÀ, ehdottomasti! Voit jÀttÀÀ parmankinkun pois, jos haluat kasvisversion, tai korvata sen esimerkiksi hyvÀlaatuisella salamilla, pieniksi pilkotuilla kypsillÀ kanasuikaleilla tai vaikkapa aurinkokuivatuilla tomaateilla. NÀmÀ pizzamuffinit ovat todella muokattavissa oman maun mukaan.
MikÀ on paras tapa sÀilyttÀÀ pizzamuffinit?
Paras tapa on sÀilyttÀÀ ne jÀÀkaapissa ilmatiiviissÀ rasiassa, kun ne ovat ensin jÀÀhtyneet kunnolla. Ne sÀilyvÀt siellÀ hyvinÀ noin 2-3 pÀivÀÀ.
Voiko taikinan tehdÀ etukÀteen?
Suosittelen paistamaan pizzamuffinit melko pian taikinan valmistuksen jÀlkeen parhaan kohoamistuloksen ja koostumuksen saavuttamiseksi, sillÀ leivinjauhe ja sooda alkavat toimia heti nesteeseen sekoittuessaan. Voit kuitenkin valmistella kuivat aineet valmiiksi yhteen kulhoon ja pilkkoa tÀytteet etukÀteen, jolloin itse taikinan sekoittaminen ja paisto kÀyvÀt nopeammin.
Kuinka kauan valmiit pizzamuffinit sÀilyvÀt?
Oikein sÀilytettynÀ jÀÀkaapissa ne sÀilyvÀt herkullisina noin 2-3 pÀivÀÀ.
Voiko reseptissÀ kÀyttÀÀ muita juustoja kuin mozzarella?
KyllÀ voi! Mozzarella sulaa kauniisti, mutta voit kokeilla myös esimerkiksi raastettua emmentalia, cheddaria tai vaikkapa fetaa tuomaan erilaista makua pizzamuffineihin. PÀÀasia on, ettÀ juusto on sellaista, joka sulaa hyvin.

Pizzamuffinit Alle 30 Min: Nopea & Paras Reseptini!
- Valmisteluaika: 10 min
- Kypsennysaika: 20 min
- Kokonaisaika: 30 min
- Tuotto: 12 muffinia
- Kategoria: Suolainen leivonnainen
- MenetelmÀ: Uunissa paistaminen
- Keittiö: Suomalainen
Kuvaus
TÀydelliset pizzamuffinit juhliin ja arkeen! LöydÀ helppo ja nopea resepti, jolla valmistat mehevÀt suolaiset herkut. Nappaa parhaat vinkit!
Ainesosat
- 0,5 dl laktoositonta maitoa
- 1 prk (100 g) kivettömiÀ kalamata-oliiveja
- 2 kananmunaa
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 pkt (125 g) laktoositonta mozzarellajuustoa paloina
- 1 prk (180 g) puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssÀ
- 0,25 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl Keiju ValkosipulilevitettÀ muffinivuokien voiteluun
- 1 pkt (80 g) parmankinkkua tai prosciuttoa
- 100 g laktoositonta turkkilaista jogurttia
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl Keiju ValkosipulilevitettÀ sulatettuna
- 2 dl vehnÀjauhoja
- hienonnettua lehtipersiljaa viimeistelyyn
Ohjeet
- Sekoita vehnÀjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja ruokasooda kulhossa.
- LisÀÀ joukkoon turkkilainen jogurtti, sulatettu valkosipulilevite, kananmunat ja laktoositon maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla, sÀhkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Voitele muffinivuoan kolot valkosipulilevitteellÀ.
- Lusikoi taikinaa kolojen puolivÀliin asti.
- Paina taikinan sisÀÀn puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, oliiveja, parmankinkkua ja mozzarellapaloja.
- Paista muffineja 200-asteisessa uunissa noin 15â20 minuuttia.
- Koristele valmiit pizzamuffinit hienonnetulla lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 muffini
- Kalorit: 150 kcal
- Sokeri: 1,5 g
- Natrium: 300 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 8 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 45 mg