Kuvaus
Etsitkö täydellistä kermainen kanapata -reseptiä? Valmista uskomattoman herkullinen ja helppo ateria. Löydä paras ohje ja vinkit onnistumiseen!
Ainesosat
- 600 g broilerin paistileikkeitä
- 1½ rkl kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
- 2 rkl hunajaa
- 1 prk (2 dl) ruoka- tai kuohukermaa
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 5 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (350 g) salottisipuleita (tai muita pikkusipuleita)
- 1–2 tl (dijonin)sinappia
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
- 1 rkl rosmariinia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
- 1 rkl rypsiöljyä
Ohjeet
- Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen aloittamista.
- Kuori salottisipulit ja halkaise suuremmat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista paistileikkeet kauttaaltaan.
- Mausta paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää sipulit pataan ja kääntele, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Kaada joukkoon vesi ja kerma, lisää kanafondi, hunaja, sinappi, timjami, rosmariini ja sitruunan mehu.
- Sekoita hyvin ja siirrä pata 225-asteiseen uuniin alaosaan 15 minuutiksi.
- Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 45 minuuttia.
- Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
- Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: ¼ reseptistä
- Kalorit: 600 kcal
- Sokeri: 15 g
- Natrium: 800 mg
- Rasva: 50 g
- Hiilihydraatit: 20 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 38 g
- Kolesteroli: 170 mg