Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kermainen kanapata: Helppo ja herkullinen ohje!

Kermainen kanapata: Minun helppo ja takuulla herkullinen ohje!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 1 hour
  • Kokonaisaika: 1 hours 15 minutes
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pataruoat
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Etsitkö täydellistä kermainen kanapata -reseptiä? Valmista uskomattoman herkullinen ja helppo ateria. Löydä paras ohje ja vinkit onnistumiseen!


Ainesosat

  • 600 g broilerin paistileikkeitä
  • rkl kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 prk (2 dl) ruoka- tai kuohukermaa
  • 23 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 5 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ps (350 g) salottisipuleita (tai muita pikkusipuleita)
  • 12 tl (dijonin)sinappia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
  • 1 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

  • Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen aloittamista.
  • Kuori salottisipulit ja halkaise suuremmat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy padassa ja ruskista paistileikkeet kauttaaltaan.
  • Mausta paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää sipulit pataan ja kääntele, kunnes ne saavat hieman väriä.
  • Kaada joukkoon vesi ja kerma, lisää kanafondi, hunaja, sinappi, timjami, rosmariini ja sitruunan mehu.
  • Sekoita hyvin ja siirrä pata 225-asteiseen uuniin alaosaan 15 minuutiksi.
  • Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 45 minuuttia.
  • Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
  • Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: ¼ reseptistä
  • Kalorit: 600 kcal
  • Sokeri: 15 g
  • Natrium: 800 mg
  • Rasva: 50 g
  • Hiilihydraatit: 20 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 38 g
  • Kolesteroli: 170 mg