Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa

Kääretorttu on klassinen suomalainen jälkiruoka, jonka valmistus voi olla yllättävän nopeaa ja vaivatonta. Tässä reseptissä jaan oman luottotapani valmistaa herkullinen kääretorttu vain 20 minuutissa – täydellinen ratkaisu kiireisiin hetkiin tai spontaaniin herkutteluun.
Sisällysluettelo
Mikä on kääretorttu?
on pehmeästä kakkupohjasta rullattava leivonnainen, jonka sisään kätkeytyy makea täyte – usein hillo ja kermatäyte. Tämä leivonnainen on suosittu erityisesti kahvipöydissä, juhlapäivinä ja kesäisin marjojen kanssa tarjoiltuna. Kääretortun juuret ulottuvat 1800-luvulle, ja se tunnetaan eri puolilla maailmaa nimillä kuten swiss roll tai jelly roll.
Ainesosat
Ainesosa | Määrä |
Taikina | |
Perunajauhoja | 1 dl |
Sokeria | 1,5 dl |
Leivinjauhetta | 1 tl |
Keiju Valkea margariinia (sulatettuna) | 25 g |
Vehnäjauhoja | 1 dl |
Kananmunia | 4 kpl |
Marenki | |
Vaniljasokeria | 1 tl |
Valkuaisia | 2 kpl |
Mantelilastuja | 1–2 dl |
Sokeria | 1,5 dl |
Täyte | |
Vaniljasokeria | 1 tl |
Keiju Valkea margariinia (huoneenlämpöisenä) | 100 g |
Tuorejuustoa | 150 g |
Tomusokeria | 1 dl |
Kermaa (vaahdotettuna) | 1,5 dl |
Vadelmahilloa | 250 g |
Vaiheittaiset valmistusohjeet
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikinaan nuolijalla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
- Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele mantelilastut.
- Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma.
- Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
- Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
- Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkit täydelliseen kääretorttuun
Onnistuneen kääretortun salaisuus on oikeanlainen paistoaika ja huolellinen käärittävyys. Pohjaa ei kannata ylipaistaa – sen tulee olla pehmeä mutta kypsä. Marenki tuo torttuun ihanan rapeuden ja makean vivahteen, mutta senkin kanssa kannattaa olla tarkkana: liian pitkä paisto kuivattaa helposti pinnan. Kääri torttu hieman lämpimänä, jotta se ei halkeile. Käytä laadukasta hilloa ja raaka-aineita, jotka ovat huoneenlämpöisiä – ne sitoutuvat tasaisemmin täytteeseen.
Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet
Kääretorttu toimii erinomaisesti niin kahvipöydän tähtenä kuin juhlapäivien jälkiruokana. Koristele pinta tomusokerilla tai lisää pinnalle tuoreita vadelmia tai mansikoita ennen tarjoilua. Tarjoilun yhteydessä voit lisätä lautaselle nokareen vaniljakastiketta tai kermavaahtoa tuomaan kermaisuutta. Juomaksi sopii loistavasti kevyt kahvi tai vaaleampi tee, joka ei peitä tortun makuja.
Säilytys ja uudelleenlämmitys
Valmis kääretorttu säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2–3 päivää. Vältä kosteutta, sillä marenki pehmenee helposti. Mikäli haluat nauttia sen hieman lämpimänä, lämmitä yksittäisiä viipaleita nopeasti mikrossa matalalla teholla – tämä säilyttää koostumuksen ja estää täytteen sulamisen liikaa. Muista, että marengin rakenne ei kestä toistuvaa lämmitystä, joten tarjoile mahdollisuuksien mukaan heti valmistuksen jälkeen.
Kokeilitko reseptiä? Kerro kommenteissa, miten kääretorttu onnistui!
Bonusvinkki: Muunnellut versiot kääretortusta
Vaikka tämä resepti on jo itsessään herkullinen ja nopea, kääretorttu tarjoaa paljon mahdollisuuksia luovuudelle. Jos kaipaat vaihtelua, voit kokeilla täytettä esimerkiksi sitruunatahnasta tai mustikkahillosta. Myös tuorejuuston voi vaihtaa maustettuun versioon, kuten vanilja- tai sitruunatuorejuustoon. Halutessasi voit lisätä täytteeseen raastettua sitruunankuorta tai jopa pienen määrän suklaarouhetta. Näillä pienillä muutoksilla saat täysin uudenlaisen elämyksen tuttujen vaiheiden pohjalta.
Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää
Leivo moderni kinuskikakku – helppo ja näyttävä: Täydellinen valinta juhliin, kun haluat yhdistää perinteen ja näyttävyyden.
Pizzamuffinit alle 30 min – nopea paras resepti: Suolainen pikkutarjottava, joka toimii täydellisesti kahvipöydässä makeiden herkkujen rinnalla.
Paahdettu parsa-perunasalaatti – herkullinen resepti: Kevyt lisuke, joka sopii tarjoiltavaksi kääretortun jälkeen keväisenä tai kesäisenä päivänä.
Kermainen kanapata – helppo ja herkullinen ohje: Jos kaipaat lämmintä suolaista ruokaa ennen makeita kahvipöydän herkkuja, tämä pata on varma valinta.

Lukijalle
Kääretorttu on leivonnainen, joka palkitsee tekijänsä nopeasti – se valmistuu alle puolessa tunnissa, mutta tekee vaikutuksen ulkonäöllään ja maullaan. Tämä resepti on suunniteltu niin, että myös aloitteleva leipuri onnistuu varmasti. Toivon, että tästä ohjeesta on sinulle iloa ja hyötyä arjessa ja juhlassa.
Jos pidit reseptistä, muista jakaa se ystävillesi tai tallentaa se itsellesi seuraavaa herkkuhetkeä varten. Palautetta ja omia muunnelmiasi voit mielellään jakaa kommenteissa – rakastan kuulla, miten te muut leivotte tämän klassikon!
Usein kysytyt kysymykset
Voiko kääretortun tehdä ilman marenkia?
Kyllä, marengin voi jättää pois, jolloin lopputulos muistuttaa perinteisempää kääretorttua.
Miten kääretorttu säilytetään oikein?
Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Parhaimmillaan 2–3 päivän sisällä.
Voiko margariinin korvata voilla?
Kyllä, voit käyttää pehmeää voita margariinin sijaan, mutta maku muuttuu hieman täyteläisemmäksi.
Kuinka kauan kääretorttu säilyy tuoreena?
Säilyy jääkaapissa hyvänä noin kolme päivää
Voiko kääretortun valmistaa etukäteen?
Kyllä, sen voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa
- Valmisteluaika: 10 min
- Kypsennysaika: 10 min
- Kokonaisaika: 20 min
- Tuotto: 10 viipaletta
- Kategoria: Jälkiruoka
- Menetelmä: Uunissa paistaminen
- Keittiö: Suomalainen
Kuvaus
Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa: nopea ja maukas leivonnainen arkeen tai juhlaan. Katso selkeä ohje ja hurmaa tuoreella tortulla!
Ainesosat
- Taikina
- 1 dl perunajauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 25 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia sulatettuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Marenki
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 valkuaista
- 1–2 dl mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
- 150 g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 dl kermaa vaahdotettuna
- 250 g vadelmahilloa
Ohjeet
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan nuolijalla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
- Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle mantelilastut.
- Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi varovasti.
- Anna pohjan jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma tasaiseksi.
- Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
- Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
- Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 viipale
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 20 g
- Natrium: 70 mg
- Hiilihydraatit: 30 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g