Baileys Panna Cotta

Baileys Panna Cotta: Valmis alle 15 minuutissa!

Rakastatko sitä? Jaa se!

Kun talvinen ilta kutsuu hemmotteluun ja kahvipöydässä kaipaa jotain erityistä, Baileys panna cotta on täydellinen ratkaisu. Tämä samettisen sileä jälkiruoka yhdistää italian klassikon irlantilaiseen kermaliköörin makuun tavalla, joka saa jokaisen maistelemaan kahdesti. Minä olen vuosien varrella testannut lukuisia panna cotta -reseptejä, mutta tämä Baileys-versio on noussut ehdottomaksi suosikikseni juuri sen yksinkertaisuuden ja herkullisen tasapainoisen maun ansiosta.

Ainesosat

AinesosaMäärä
Liivatelehdet2 kpl
Kuohukerma4 dl (2 tlk)
Sokeri1 dl
Baileys-kermalikööri1 dl
Kandisokerikeksit (murusteltuna)2 kpl
Kinuskikastike1 dl
Cashewpähkinät (rouhittuna)25 g

Baileys-kermalikööri on tämän reseptin sydän, ja sen voi korvata muulla kermaliköörilajilla tarvittaessa. Laadukas kuohukerma takaa parhaan samettisen koostumuksen, ja liivatelehdet toimivat luotettavammin kuin jauheliivate tässä reseptissä.

Baileys Panna Cotta: Valmis alle 15 minuutissa!
Baileys Panna Cotta | kokkini.fi

Valmistusohjeet

Liivatteen Liotus ja Valmistelu
Upota liivatelehdet kylmään veteen astiassa ja anna niiden liota noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja pehmeän joustavat. Purista ylimääräinen vesi huolellisesti pois ennen käyttöä.

Kermaseoksen Kuumentaminen ja Maustaminen
Kiehauta kuohukerma ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä. Varmista että sokeri liukenee kokonaan ja seos on tasaista, mutta älä anna sen kiehua voimakkaasti.

Liivatteen Sekoittaminen ja Baileys-Lisäys
Ota kattila pois liedeltä ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan kermaseokseen sekoittaen varovasti. Lisää Baileys-kermalikööri ja sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset yhdistyvät kauniisti ja tasaisesti samettiseksi seokseksi.

Annostelu ja Peittokoristelu
Kaada panna cotta -seos pieniin laseihin tai desserttimukeihin ja peitä ne kelmulla tai kannella. Anna jäähtyä huoneenlämmössä hetki, ennen kuin siirrät jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Koristeleminen ja Tarjoilu
Ota hyytyneet panna cottat jääkaapista ja koristele päältä kinuskikastikkeella, murustetulla kandisokerikeksillä ja rouhituilla cashewpähkinöillä. Tarjoile viileänä ja nauti tästä herkullisesta, helposta jälkiruoasta juhlassa tai arjessakin ilman kiireitä.

Ainesosien Korvaaminen

Baileys voi korvata muulla kermaliköörilajilla tai kahviliköörilläkin. Cashewpähkinöiden tilalle käy manteli tai hasselpähkinä. Kinuskikastikkeen voi tehdä itse sokeripohjalta tai korvata suklaa- tai karamellimausteisella kastikkeella halutessasi.

Saatat Pitää Myös

  • Helppo Lotus-juustokakku ilman uunia: Toinen nopea ja helppo jälkiruoka, joka valmistuu ilman paistamista ja sopii täydellisesti samaan joukkoon panna cottan kanssa juhlissa tai arkena.
  • Glögijuustokakku lasissa: Samankaltainen lasissa tarjoiltava jälkiruoka, joka tuo joulun tunnelmaa ja sopii erinomaisesti talvisiin juhliin panna cottan tapaan helppona ja näyttävänä vaihtoehtona.
  • Puolukkavaahto 5 minuutissa: Erittäin nopea jälkiruoka, joka valmistuu vielä nopeammin kuin panna cotta ja tarjoaa raikasta makua samankaltaisella kevyellä ja ilmavalla rakenteella.
  • Helppo kermakakku: Klassinen suomalainen jälkiruoka, joka täydentää panna cottan tapaan juhlien jälkiruokapöytää kevyellä mutta tyylikkäällä tavalla ilman monimutkaisia vaiheita.
Baileys Panna Cotta: Valmis alle 15 minuutissa!
Baileys Panna Cotta | kokkini.fi

Säilytysvinkit

Valmis Baileys panna cotta säilyy jääkaapissa peitettynä 2-3 päivää. Koristele kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta keksimuru ja pähkinät pysyvät rapeina. Pakastamista ei suositella, sillä panna cottan rakenne muuttuu vedenpoistuessa. Säilytä aina kylmässä tasaisessa lämpötilassa.

Reseptin Kulttuurinen Merkitys

Panna cotta on italialainen klassikko, mutta Baileys-versio tuo siihen modernin, kansainvälisen twistin. Suomessa kermapohjaiset jälkiruoat ovat aina olleet suosittuja, ja tämä helppo resepti sopii täydellisesti suomalaiseen kahvipöytään tai juhlien päätökseksi. Se edustaa nykyaikaista tapaa yhdistää perinteitä eri kulttuureista luoden jotain uutta.

Tarjoiluehdotukset

Tarjoile Baileys panna cotta kauniissa laseissa tai desserttimukkeissa korostamaan sen kerroksellisuutta. Sopii erinomaisesti kahvin kanssa illallisen jälkeen tai juhlien kruunaukseksi. Voit myös lisätä tuoreita marjoja koristeeksi tai tarjoilla pikkuleipien kera. Talvisissa juhlissa glögin tai kuuman suklaan seurassa tämä herkku on aina suosittu.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Voiko Baileys panna cottan tehdä etukäteen?

Kyllä voi, jopa kannattaa! Panna cotta tarvitsee vähintään 4 tuntia jääkaapissa hyytymiseen, joten voit valmistaa sen helposti päivää ennen tarjoilua. Koristele vasta tarjoilun yhteydessä.

Miksi panna cottani ei hyytynyt kunnolla?

Yleisin syy on liian vähäinen liivate tai se, että liivatelehtiä ei puristettu tarpeeksi. Varmista myös, että seos oli tarpeeksi kuuma liivatteen liuetessa ja että hyytymisaika oli riittävä.

Voiko liivatelehtien sijaan käyttää jauheliivaketta?

Voit käyttää, mutta liivatelehdet antavat parhaan samettisen koostumuksen. Jos käytät jauheliivaketta, käytä noin 4 grammaa ja liuota se pieneen määrään kylmää vettä ensin.

Onko Baileys välttämätön vai voiko korvata?

Baileys antaa tämän panna cottan tunnusomaisen maun, mutta voit korvata sen muulla kermaliköörilajilla, kahviliköörilläkään tai jopa vahvalla espressokahvilla halutessasi alkoholitonta versiota.

Kuinka kauan Baileys panna cotta säilyy jääkaapissa?

Hyvin peitettynä panna cotta säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Koristele kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta koristeet pysyvät tuoreina ja rapeina.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Baileys Panna Cotta: Valmis alle 15 minuutissa!

Baileys Panna Cotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena Hänninen
  • Prep Time: 15 minuuttia
  • Cook Time: 5 minuuttia
  • Total Time: 4 tuntia 20 minuuttia
  • Yield: 4 annosta
  • Category: Jälkiruoat
  • Method: Jääkaappi
  • Cuisine: Italialainen

Kuvaus

Baileys panna cotta on samettisen sileä italialainen jälkiruoka, joka saa irlantilaisen kermaliköörin vivahteesta ylellisen, pehmeän maun – täydellinen hemmotteluhetki talvisen illan kahvipöytään.


Ainesosat

Ainesosat:

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Baileys-kermalikööriä
  • 2 kandisokerikeksiä (murusteltuna)
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 25 g cashewpähkinöitä (rouhittuna)


Ohjeet

  1. Upota liivatelehdet kylmään veteen ja anna niiden liota noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Purista ylimääräinen vesi pois ennen käyttöä.
  2. Kiehauta kuohukerma ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri liukenee ja seos on tasaista. Älä keitä voimakkaasti.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan kermaseokseen. Sekoita varovasti, kunnes liivate on täysin liuennut.
  4. Lisää Baileys-kermalikööri ja sekoita huolellisesti, jotta seos on tasainen ja samettinen.
  5. Kaada seos pieniin laseihin tai desserttimukeihin ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  6. Koristele hyytyneet panna cottat kinuskikastikkeella, murustetulla keksillä ja rouhituilla pähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

muistiinpanoja

Valmis Baileys panna cotta säilyy jääkaapissa 2–3 päivää peitettynä. Koristele vasta ennen tarjoilua, jotta koristeet pysyvät rapeina. Pakastamista ei suositella.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 annos
  • Calories: 420 kcal
  • Sugar: 28 g
  • Sodium: 60 mg
  • Fat: 32 g
  • Saturated Fat: 20 g
  • Unsaturated Fat: 11 g
  • Carbohydrates: 27 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 110 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star