Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Valkosuklaa keksit: Itse tehdyt herkut, jotka hurmaavat maullaan

Valkosuklaa keksit: Itse tehdyt herkut, jotka hurmaavat maullaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 10 min
  • Kokonaisaika: 20 min
  • Tuotto: 12 viipaletta
  • Kategoria: Leivonta
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Itse tehdyt valkosuklaa keksit hurmaavat maullaan: katso helppo resepti ja loihdi suussa sulavat herkut, jotka vievät kielen mennessään!


Ainesosat

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 100120 g valkosuklaata pilkottuna tai hippuina

Ohjeet

  1. Vatkaa sokeri, fariinisokeri ja sulatettu voi kulhossa yhteen.
  2. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kaneli.
  4. Lisää jauhoseos vähitellen voi-sokeriseokseen ja sekoita taikinaksi.
  5. Lisää tarvittaessa 1 rkl maitoa tai kermaa, jos taikina tuntuu kuivalta.
  6. Rouhi valkosuklaa ja sekoita kevyesti taikinan joukkoon.
  7. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperille jättäen välejä.
  8. Paista 175°C asteessa (kiertoilmalla 160°C) noin 8–10 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ennen siirtämistä ritilälle.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 keksi
  • Kalorit: 140 kcal
  • Sokeri: 11 g
  • Natrium: 80 mg
  • Rasva: 7 g
  • Hiilihydraatit: 18 g
  • Kuitu: 0,5 g
  • Proteiini: 1,5 g
  • Kolesteroli: 15 mg