Kuvaus
Etsitkö nopeaa ja maukasta kalaruokaa? Valkosipuli-yrttiahvenet uunissa: helppo ohje tuo maun pöytään vaivattomasti – kokeile heti!
Ainesosat
Kala:
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 25 g margariinia
- 600 g ahvenfileitä
- ¼ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Jogurttikastike:
- ½ dl ruohosipulia, hienonnettuna
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 tl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 °C:een.
- Aseta ahvenfileet vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta suolalla.
- Sulata margariini. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Yhdistä margariiniin valkosipuli, tilli ja valkopippuri.
- Voitele kalat margariiniseoksella ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.
- Tarjoile kalat jogurttikastikkeen ja esimerkiksi salaatin tai perunamuusin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 250 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 500 mg
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 3 g
- Kuitu: 0.5 g
- Proteiini: 22 g
- Kolesteroli: 60 mg