Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Valkosipuli-yrttiahvenet 15 minuutissa: Nopea resepti

Valkosipuli-yrttiahvenet uunissa: helppo ohje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 25 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Etsitkö nopeaa ja maukasta kalaruokaa? Valkosipuli-yrttiahvenet uunissa: helppo ohje tuo maun pöytään vaivattomasti – kokeile heti!


Ainesosat

Kala:

  • 12 valkosipulinkynttä
  • 25 g margariinia
  • 600 g ahvenfileitä
  • ¼ tl valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Jogurttikastike:

  • ½ dl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 °C:een.
  2. Aseta ahvenfileet vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta suolalla.
  3. Sulata margariini. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  4. Yhdistä margariiniin valkosipuli, tilli ja valkopippuri.
  5. Voitele kalat margariiniseoksella ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.
  7. Tarjoile kalat jogurttikastikkeen ja esimerkiksi salaatin tai perunamuusin kera.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 250 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 500 mg
  • Rasva: 15 g
  • Hiilihydraatit: 3 g
  • Kuitu: 0.5 g
  • Proteiini: 22 g
  • Kolesteroli: 60 mg