Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Täydelliset valkosipuli-parmesaaniperunat kotona

Täydelliset valkosipuli-parmesaaniperunat kotona

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 30 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Lisuke
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Eurooppalainen / Välimerellinen

Kuvaus

Rapeat valkosipuli-parmesaaniperunat syntyvät helposti uunissa. Kokeile tätä maistuvaa ohjetta, joka hurmaa koko pöytäseurueen!


Ainesosat

  • 900 g pikkuperunoita, halkaistuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 0,6 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Laita halkaistut perunat suureen kulhoon ja lisää oliiviöljy, valkosipulijauhe, sipulijauhe, timjami, rosmariini, paprikajauhe, suola ja pippuri.
  3. Sekoita hyvin, jotta kaikki perunat peittyvät mausteisiin.
  4. Asettele perunat leikkuupinta alaspäin pellille yhteen kerrokseen.
  5. Paahda uunissa 25–30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
  6. Ota perunat uunista ja ripottele päälle raastettu parmesaani heti kuumina.
  7. Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile lämpimänä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 225 g
  • Kalorit: 240 kcal
  • Sokeri: 1 g
  • Natrium: 300 mg
  • Rasva: 12 g
  • Hiilihydraatit: 28 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 5 mg