Kuvaus
Rapeat valkosipuli-parmesaaniperunat syntyvät helposti uunissa. Kokeile tätä maistuvaa ohjetta, joka hurmaa koko pöytäseurueen!
Ainesosat
- 900 g pikkuperunoita, halkaistuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- ½ tl paprikajauhetta
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 0,6 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Laita halkaistut perunat suureen kulhoon ja lisää oliiviöljy, valkosipulijauhe, sipulijauhe, timjami, rosmariini, paprikajauhe, suola ja pippuri.
- Sekoita hyvin, jotta kaikki perunat peittyvät mausteisiin.
- Asettele perunat leikkuupinta alaspäin pellille yhteen kerrokseen.
- Paahda uunissa 25–30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Ota perunat uunista ja ripottele päälle raastettu parmesaani heti kuumina.
- Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile lämpimänä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 225 g
- Kalorit: 240 kcal
- Sokeri: 1 g
- Natrium: 300 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 5 mg