Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Valkosipuli-parmesaanigrillikana

Valkosipuli-parmesaanigrillikana: kesän suosikki!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 25 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Grillaus
  • Keittiö: Välimerellinen

Kuvaus

Valkosipuli-parmesaanigrillikana:kesän suosikki! Kokeile tätä aromaattista grilliherkkua – valmis hetkessä, maistuu kaikille.


Ainesosat

Marinadi:

  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa (valinnainen)
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tl italialaista mausteseosta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 0,6 dl raastettua parmesaanijuustoa

Kana:

  • 700900 g broilerin rintafileetä tai reisipaloja, luuttomana ja nahattomana
  • lisää parmesaania pinnalle
  • tuoretta persiljaa koristeluun

Ohjeet

  1. Vatkaa kulhossa yhteen marinadin ainekset. Lisää kana ja sekoita hyvin. Peitä ja marinoi jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai jopa 4 tuntia.
  2. Kuumenna grilli keski-korkeaan lämpöön ja öljyä ritilät kevyesti.
  3. Ota kana marinadista ja anna ylimääräinen marinadi valua pois. Grillaa kanaa 5–7 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpötila on 75 °C.
  4. Ripottele lisää parmesaania kanan päälle viimeisten 1–2 grillausminuutin aikana ja anna juuston sulaa.
  5. Nosta kana grillistä, anna levätä 5 minuuttia ja koristele tuoreella persiljalla sekä halutessasi lisää parmesaanilla ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 650 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 3 g
  • Kuitu: 0,5 g
  • Proteiini: 36 g
  • Kolesteroli: 105 mg