Kuvaus
Valkosipuli-parmesaanigrillikana:kesän suosikki! Kokeile tätä aromaattista grilliherkkua – valmis hetkessä, maistuu kaikille.
Ainesosat
Marinadi:
- 0,6 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa (valinnainen)
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tl italialaista mausteseosta
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 0,6 dl raastettua parmesaanijuustoa
Kana:
- 700–900 g broilerin rintafileetä tai reisipaloja, luuttomana ja nahattomana
- lisää parmesaania pinnalle
- tuoretta persiljaa koristeluun
Ohjeet
- Vatkaa kulhossa yhteen marinadin ainekset. Lisää kana ja sekoita hyvin. Peitä ja marinoi jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai jopa 4 tuntia.
- Kuumenna grilli keski-korkeaan lämpöön ja öljyä ritilät kevyesti.
- Ota kana marinadista ja anna ylimääräinen marinadi valua pois. Grillaa kanaa 5–7 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpötila on 75 °C.
- Ripottele lisää parmesaania kanan päälle viimeisten 1–2 grillausminuutin aikana ja anna juuston sulaa.
- Nosta kana grillistä, anna levätä 5 minuuttia ja koristele tuoreella persiljalla sekä halutessasi lisää parmesaanilla ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 650 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 3 g
- Kuitu: 0,5 g
- Proteiini: 36 g
- Kolesteroli: 105 mg