Kuvaus
Haluatko lisää makua arkeen? Välimerellinen voileipä tomaattifocaccialla tarjoaa herkullisen yhdistelmän pehmeää leipää ja täyteläisiä aineksia.
Ainesosat
Täytteet:
- 0,6 dl punasipulia, ohuina viipaleina
- 1,2 dl peppadew-paprikoita, pilkottuna
- Tomaattia, viipaleina
- 0,6 dl jalapeño-korianteri-hummusta
- Kurkkua, viipaleina
- Salaattia
- 1,2 dl fetajuustoa, murennettuna
Focacciaan:
- 2¼ tl kuivahiivaa (1 pussillinen)
- 0,6 dl tomaattipyreetä
- 0,6 dl tuoretta basilikaa, silputtuna
- 0,6 dl + 2 rkl oliiviöljyä (jaettuna)
- 1 tl hunajaa
- 1 tl karkeaa suolaa
- 8½–9½ dl vehnäjauhoja
- 2,4 dl haaleaa vettä (n. 35–38 °C)
Ohjeet
- Yhdistä kulhossa haalea vesi, hunaja ja kuivahiiva. Anna seistä 10 min.
- Lisää 7 dl jauhoja, 0,6 dl öljyä, basilika, tomaattipyree ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Vaivaa keskinopeudella 4–5 minuuttia, kunnes taikina on sileää.
- Lisää 1,2 dl jauhoja ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa reunoista. Lisää tarvittaessa loput jauhot.
- Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon, peitä ja kohota lämpimässä 1 tunti.
- Lämmitä uuni 220 °C:seen. Jaa taikina kahteen osaan ja painele öljyttyihin 20 cm vuokiin.
- Tee painaumat taikinan pintaan ja valuta päälle 1 rkl öljyä/vuoka. Kohota 20 min.
- Paista 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä ritilällä.
- Halkaise toinen focaccia vaakasuunnassa.
- Levitä molemmille puolille jalapeño-korianteri-hummusta.
- Lisää kerroksittain salaatti, tomaatti, feta, kurkku, punasipuli ja peppadew-paprikat.
- Leikkaa neljään osaan ja tarjoile heti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 5 g
- Natrium: 700 mg
- Rasva: 22 g
- Hiilihydraatit: 45 g
- Kuitu: 4 g
- Proteiini: 10 g
- Kolesteroli: 20 mg