Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Välimerellinen voileipä tomaattifocaccialla – mehevää makua kotikeittiöön

Välimerellinen voileipä tomaattifocaccialla – mehevää makua kotikeittiöön

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 25 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 1 hour 45 minutes
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Leivät & voileivät
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Välimerellinen

Kuvaus

Haluatko lisää makua arkeen? Välimerellinen voileipä tomaattifocaccialla tarjoaa herkullisen yhdistelmän pehmeää leipää ja täyteläisiä aineksia.


Ainesosat

Täytteet:

  • 0,6 dl punasipulia, ohuina viipaleina
  • 1,2 dl peppadew-paprikoita, pilkottuna
  • Tomaattia, viipaleina
  • 0,6 dl jalapeño-korianteri-hummusta
  • Kurkkua, viipaleina
  • Salaattia
  • 1,2 dl fetajuustoa, murennettuna

Focacciaan:

  • tl kuivahiivaa (1 pussillinen)
  • 0,6 dl tomaattipyreetä
  • 0,6 dl tuoretta basilikaa, silputtuna
  • 0,6 dl + 2 rkl oliiviöljyä (jaettuna)
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • dl vehnäjauhoja
  • 2,4 dl haaleaa vettä (n. 3538 °C)

Ohjeet

  1. Yhdistä kulhossa haalea vesi, hunaja ja kuivahiiva. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää 7 dl jauhoja, 0,6 dl öljyä, basilika, tomaattipyree ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vaivaa keskinopeudella 4–5 minuuttia, kunnes taikina on sileää.
  4. Lisää 1,2 dl jauhoja ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa reunoista. Lisää tarvittaessa loput jauhot.
  5. Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon, peitä ja kohota lämpimässä 1 tunti.
  6. Lämmitä uuni 220 °C:seen. Jaa taikina kahteen osaan ja painele öljyttyihin 20 cm vuokiin.
  7. Tee painaumat taikinan pintaan ja valuta päälle 1 rkl öljyä/vuoka. Kohota 20 min.
  8. Paista 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä ritilällä.
  9. Halkaise toinen focaccia vaakasuunnassa.
  10. Levitä molemmille puolille jalapeño-korianteri-hummusta.
  11. Lisää kerroksittain salaatti, tomaatti, feta, kurkku, punasipuli ja peppadew-paprikat.
  12. Leikkaa neljään osaan ja tarjoile heti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 5 g
  • Natrium: 700 mg
  • Rasva: 22 g
  • Hiilihydraatit: 45 g
  • Kuitu: 4 g
  • Proteiini: 10 g
  • Kolesteroli: 20 mg