Kuvaus
Haluatko kokeilla jotain uutta? Täyteläiset uuniperunat parsakaali-juustokastikkeella tarjoavat lohturuokaa parhaimmillaan – ota resepti talteen!
Ainesosat
- Uuniperunat:
- 2 rkl suolaa
- 1,2 dl vettä
- 4 keskikokoista jauhoista perunaa (esim. Rosamunda), noin 230–280 g kukin
- Parsakaali-juustokastike:
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 170 g voimakasta cheddarjuustoa, raastettuna
- 1 parsakaalin kukinto, pilkottuna pieniksi paloiksi
- 2 rkl suolatonta voita
- 4,8 dl täysmaitoa
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl tulista kastiketta (esim. sriracha) tai maun mukaan
Ohjeet
- Lämmitä uuni 230 asteeseen ja vuoraa pelti foliolla, halutessasi lisää ritilä päälle.
- Sekoita suola ja vesi kulhossa, kunnes suola liukenee.
- Pistele perunoihin haarukalla noin kuusi reikää ja pyörittele ne suolavedessä.
- Aseta perunat pellille ja paista 45–60 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 96 °C ja ne ovat pehmeitä.
- Ota perunat uunista ja halkaise nopeasti höyryn vapauttamiseksi.
- Höyrytä parsakaali joko kattilassa tai mikroaaltouunissa, valuta hyvin ja jäähdytä.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi tahnaksi.
- Paista minuutti ja lisää maito hitaasti vatkaten. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä kastiketta 3–4 minuuttia sekoitellen, kunnes sakenee. Ota pois lämmöltä.
- Lisää tulinen kastike ja juustoraaste vähitellen, sekoita kunnes juusto sulaa.
- Sekoita lopuksi joukkoon parsakaali.
- Tarjoile parsakaali-juustokastike höyryävän uuniperunan päällä ja nauti heti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: noin 520 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 940 mg
- Rasva: 31 g
- Hiilihydraatit: 38 g
- Kuitu: 5 g
- Proteiini: 21 g
- Kolesteroli: 85 mg