Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Uuniperunat parsakaali-juustokastikkeella

Täyteläiset uuniperunat parsakaali-juustokastikkeella – täydellinen yhdistelmä makua ja lohtua

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 60 min
  • Kokonaisaika: 1 hour 25 minutes
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Reseptit / Kasvisruoka
  • Menetelmä: Uunissa & liedellä
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Haluatko kokeilla jotain uutta? Täyteläiset uuniperunat parsakaali-juustokastikkeella tarjoavat lohturuokaa parhaimmillaan – ota resepti talteen!


Ainesosat

  • Uuniperunat:
  • 2 rkl suolaa
  • 1,2 dl vettä
  • 4 keskikokoista jauhoista perunaa (esim. Rosamunda), noin 230–280 g kukin
  • Parsakaali-juustokastike:
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 170 g voimakasta cheddarjuustoa, raastettuna
  • 1 parsakaalin kukinto, pilkottuna pieniksi paloiksi
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 4,8 dl täysmaitoa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl tulista kastiketta (esim. sriracha) tai maun mukaan

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 230 asteeseen ja vuoraa pelti foliolla, halutessasi lisää ritilä päälle.
  2. Sekoita suola ja vesi kulhossa, kunnes suola liukenee.
  3. Pistele perunoihin haarukalla noin kuusi reikää ja pyörittele ne suolavedessä.
  4. Aseta perunat pellille ja paista 45–60 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 96 °C ja ne ovat pehmeitä.
  5. Ota perunat uunista ja halkaise nopeasti höyryn vapauttamiseksi.
  6. Höyrytä parsakaali joko kattilassa tai mikroaaltouunissa, valuta hyvin ja jäähdytä.
  7. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi tahnaksi.
  8. Paista minuutti ja lisää maito hitaasti vatkaten. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
  9. Kypsennä kastiketta 3–4 minuuttia sekoitellen, kunnes sakenee. Ota pois lämmöltä.
  10. Lisää tulinen kastike ja juustoraaste vähitellen, sekoita kunnes juusto sulaa.
  11. Sekoita lopuksi joukkoon parsakaali.
  12. Tarjoile parsakaali-juustokastike höyryävän uuniperunan päällä ja nauti heti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: noin 520 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 940 mg
  • Rasva: 31 g
  • Hiilihydraatit: 38 g
  • Kuitu: 5 g
  • Proteiini: 21 g
  • Kolesteroli: 85 mg