Kuvaus
Uunifetapasta resepti, jota kaikki rakastavat – loihdi täyteläinen ja helppo arkiruoka, joka hurmaa koko perheen. Katso ohje ja kokeile heti!
Ainesosat
- 0,5 chili, hienonnettuna
- 1,5 rkl kasvisfondia (esim. Bong Touch of Taste, mielellään luomu)
- suolaa ja pippuria
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 450 g pastaa (esim. spagettia)
- tuoretta basilikaa
- 500 g kirsikkatomaatteja
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 °C:een (kiertoilma).
- Kaada tilkka oliiviöljyä uunivuokaan ja aseta fetajuusto keskelle.
- Ripottele chili fetan päälle ja lisää loput oliiviöljystä.
- Lisää tomaatit fetan ympärille, mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista keskitasolla 15 minuuttia, nosta sitten lämpö 225 °C ja siirrä vuoka ylemmälle tasolle. Jatka paistoa vielä 10 minuuttia.
- Keitä sillä välin pasta al denteksi.
- Ota vuoka uunista ja sekoita varovasti feta ja tomaatit keskenään.
- Mausta kasvisfondilla.
- Lisää keitetty pasta ja tuore basilika vuokaan, sekoita ja tarjoile.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 550 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 750 mg
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 55 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 14 g
- Kolesteroli: 45 mg