Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Uunifetapasta resepti, jota kaikki rakastavat

Uunifetapasta resepti, jota kaikki rakastavat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Suomalainen / Välimerellinen

Kuvaus

Uunifetapasta resepti, jota kaikki rakastavat – loihdi täyteläinen ja helppo arkiruoka, joka hurmaa koko perheen. Katso ohje ja kokeile heti!


Ainesosat

  • 0,5 chili, hienonnettuna
  • 1,5 rkl kasvisfondia (esim. Bong Touch of Taste, mielellään luomu)
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 450 g pastaa (esim. spagettia)
  • tuoretta basilikaa
  • 500 g kirsikkatomaatteja

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 °C:een (kiertoilma).
  2. Kaada tilkka oliiviöljyä uunivuokaan ja aseta fetajuusto keskelle.
  3. Ripottele chili fetan päälle ja lisää loput oliiviöljystä.
  4. Lisää tomaatit fetan ympärille, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paista keskitasolla 15 minuuttia, nosta sitten lämpö 225 °C ja siirrä vuoka ylemmälle tasolle. Jatka paistoa vielä 10 minuuttia.
  6. Keitä sillä välin pasta al denteksi.
  7. Ota vuoka uunista ja sekoita varovasti feta ja tomaatit keskenään.
  8. Mausta kasvisfondilla.
  9. Lisää keitetty pasta ja tuore basilika vuokaan, sekoita ja tarjoile.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 550 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 750 mg
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 55 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 14 g
  • Kolesteroli: 45 mg