Kuvaus
Kuorrutetut donitsit: Herkullisimmat reseptit odottavat! Löydä parhaat täytteet, vinkit ja kuorrutteet – leivo täydellisiä donitseja helposti.
Ainesosat
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
- 5–7 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
- yhden luomusitruunan raastettu kuori
Keittämiseen:
- n. 1½ l kasvisöljyä
Kuorrutus:
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- elintarvikeväriä
Pinnalle:
- raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä
Ohjeet
- Raasta pestyn sitruunan kuori ja yhdistä jauhot sekä mausteet.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää sitruunankuoriraaste, jauhoseos ja kerma vaahtoon.
- Sekoita joukkoon myös sula, jäähtynyt rasva.
- Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kauli taikina 1–1½ cm paksuiseksi levyksi.
- Ota muotilla tai lasilla kakkusia ja tee keskelle reikä sormella.
- Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin.
- Nosta kypsät donitsit talouspaperille valumaan.
- Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä kuorrutus.
- Valuta kuorrutus donitseille ja ripottele päälle sokeria tai strösseliä ennen kuin pinta kuivuu.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 donitsi
- Kalorit: 230 kcal
- Sokeri: 12 g
- Natrium: 90 mg
- Rasva: 11 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 3 g
- Kolesteroli: 25 mg