Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kuorrutetut donitsit

Kuorrutetut donitsit: Herkullisimmat reseptit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 20 donitsia
  • Kategoria: Leivonta, Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uppopaisto
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Kuorrutetut donitsit: Herkullisimmat reseptit odottavat! Löydä parhaat täytteet, vinkit ja kuorrutteet – leivo täydellisiä donitseja helposti.


Ainesosat

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
  • 57 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
  • yhden luomusitruunan raastettu kuori

Keittämiseen:

  • n. 1½ l kasvisöljyä

Kuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • elintarvikeväriä

Pinnalle:

  • raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä

Ohjeet

  1. Raasta pestyn sitruunan kuori ja yhdistä jauhot sekä mausteet.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää sitruunankuoriraaste, jauhoseos ja kerma vaahtoon.
  4. Sekoita joukkoon myös sula, jäähtynyt rasva.
  5. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  6. Kauli taikina 1–1½ cm paksuiseksi levyksi.
  7. Ota muotilla tai lasilla kakkusia ja tee keskelle reikä sormella.
  8. Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin.
  9. Nosta kypsät donitsit talouspaperille valumaan.
  10. Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä kuorrutus.
  11. Valuta kuorrutus donitseille ja ripottele päälle sokeria tai strösseliä ennen kuin pinta kuivuu.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 donitsi
  • Kalorit: 230 kcal
  • Sokeri: 12 g
  • Natrium: 90 mg
  • Rasva: 11 g
  • Hiilihydraatit: 28 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 3 g
  • Kolesteroli: 25 mg