Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille

Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille

Rakastatko sitä? Jaa se!

Täytettyjen munien pastasalaatti on raikas ja täyteläinen yhdistelmä kahdesta klassikosta: pastasalaatista ja täytetyistä kananmunista. Tässä reseptissä yhdistyy tuttu makumaailma ja helppo valmistus, joten se sopii täydellisesti niin kiireiseen arkeen kuin juhlapöydän tähdeksi.

Mikä on täytettyjen munien pastasalaatti?

Täytettyjen munien pastasalaatti on moderni yhdistelmä, joka vie inspiraationsa klassisista amerikkalaisista täytetyistä kananmunista. Tämä ruokalaji tuo ne yhteen kermaisen pastasalaatin kanssa, luoden täyteläisen ja silti raikkaan kokonaisuuden. Alun perin täytettyjä kananmunia tarjottiin juhla-aterioilla jo keskiajalla, mutta nykyinen muoto on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Tässä suomalaisessa kotikeittiöön sovelletussa versiossa yhdistyy tuttuus ja uusi twisti.

Ainekset

AinesosaMäärä
Ditalini-pastaa (tai muuta pientä pastaa)450 g
Majoneesia4 dl
Kovaksi keitettyä kananmunaa, pilkottuna8 kpl
Keltaista sinappia0,8 dl
Valkoista sipulia, hienonnettuna1,2 dl
Tillikurkku-relishiä tai maustekurkkua, hienonnettuna0,8 dl
Suolaa1 tl
Mustapippuria½ tl

Valmistusohjeet vaihe vaiheelta

  1. Kiehauta suuressa kattilassa vesi keskilämmöllä ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä.
  3. Siirrä pasta suureen kulhoon ja lisää majoneesi, sinappi, kananmunat, sipuli, kurkkurelishi, suola ja mustapippuri.
  4. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi salaatiksi.
  5. Lisää tarvittaessa hieman majoneesia koostumuksen säätämiseksi.
  6. Jäähdytä pastasalaatti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille
Täytettyjen munien pastasalaatti | kokkini.fi

Vinkit täydelliseen täytettyjen munien pastasalaattiin

Jotta täytettyjen munien pastasalaatti onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan. Käytä hyvin kypsiä kananmunia, sillä ne sekoittuvat paremmin majoneesin ja muiden ainesten kanssa. Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi, jotta se ei hallitse makua liikaa. Käytä pastaa, joka pitää hyvin muotonsa – ditalini, penne tai fusilli toimivat erityisen hyvin.

Vältä ylikeittämistä, niin pastasta ei tule tahmeaa. Muista jäähdyttää pasta kunnolla, jotta se ei sulaa majoneesia ja muuta seosta vetiseksi. Jos salaatti vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä tilkan vettä tai majoneesia halutun rakenteen saavuttamiseksi.

Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää

Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille
Täytettyjen munien pastasalaatti | kokkini.fi

Tarjoiluehdotukset ja lisukevinkit

Täytettyjen munien pastasalaatti toimii itsessään kevyenä ateriana, mutta se sopii myös erinomaisesti osaksi noutopöytää tai grilliruokien lisukkeeksi. Tarjoile kylmänä, koristeltuna tuoreilla yrteillä kuten tillillä tai persiljalla. Rapea patonki, vihersalaatti tai suolainen piirakka ovat erinomaisia kumppaneita tälle kermaiselle pastasalaatille. Juomaksi sopii hyvin kevyt valkoviini tai sitruksinen kivennäisvesi.

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Täytettyjen munien pastasalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin 2–3 päivää. Parhaan maun ja rakenteen säilyttämiseksi salaattia ei kannata säilyttää liian pitkään. Uudelleenlämmittäminen ei ole suositeltavaa, sillä majoneesipohjaiset salaatit on tarkoitettu nautittavaksi kylmänä. Sekoita salaattia ennen tarjoilua, jotta rakenne pysyy tasaisena.

Täytettyjen munien pastasalaatti on yksinkertainen, mutta herkullinen vaihtoehto kotikokin repertuaariin. Se yhdistää helposti valmistettavat ainekset täyteläiseksi kokonaisuudeksi, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile ja kerro, miten onnistui!

Kokeilitko tätä reseptiä? Kerro kokemuksesi kommenteissa!

Usein kysytyt kysymykset  (FAQ)

Voiko täytettyjen munien pastasalaatin tehdä ilman sipulia?

Kyllä voi. Voit jättää sipulin pois tai korvata sen esimerkiksi ruohosipulilla miedomman maun saamiseksi.

Mikä on paras tapa säilyttää täytettyjen munien pastasalaatti?

Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Salaatti säilyy hyvänä noin 2–3 päivää.

Voinko käyttää muuta pastaa kuin ditaliniä?

Kyllä. Esimerkiksi penne, macaroni tai fusilli sopivat hyvin ja säilyttävät rakenteensa kastikkeessa.

Voiko täytettyjen munien pastasalaatin valmistaa etukäteen?

Kyllä voi. Salaatti on jopa parempaa seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet jääkaapissa.

Kuinka kauan salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa?

Salaatti pysyy tuoreena 2–3 päivää, kun se säilytetään tiiviisti suljetussa astiassa.

Onko mahdollista käyttää maustekurkun sijasta jotain muuta?

Kyllä. Voit käyttää esimerkiksi kapriksia tai makeaa kurkkusalaattia, jos kaipaat erilaista makua.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille

Täytettyjen munien pastasalaatti: helppo herkku kotikokille

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 10 min
  • Kokonaisaika: 20 min
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Salaatit
  • Menetelmä: Keittäminen ja sekoittaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Helppo täytettyjen munien pastasalaatti kotikokille tuo juhlapöytään makua ja näyttävyyttä. Katso ohje ja yllätä vieraasi herkullisesti!


Ainesosat

  • 450 g ditalini-pastaa (tai muuta pientä pastaa)  
  • 4 dl majoneesia  
  • 8 kovaksi keitettyä kananmunaa, pilkottuna  
  • 0,8 dl keltaista sinappia  
  • 1,2 dl valkoista sipulia, hienonnettuna  
  • 0,8 dl tillikurkku-relishiä (tai hienonnettua maustekurkkua)  
  • 1 tl suolaa  
  • ½ tl mustapippuria  

Ohjeet

  1. Kiehauta suuressa kattilassa vesi keskilämmöllä ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä.
  3. Siirrä pasta suureen kulhoon ja lisää majoneesi, sinappi, kananmunat, sipuli, kurkkurelishi, suola ja mustapippuri.
  4. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi salaatiksi.
  5. Lisää tarvittaessa hieman majoneesia koostumuksen säätämiseksi.
  6. Jäähdytä pastasalaatti jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1,5 dl
  • Kalorit: 380 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 480 mg
  • Rasva: 30 g
  • Hiilihydraatit: 20 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 8 g
  • Kolesteroli: 160 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star