Kuvaus
Vehnäsämpylät valmiiksi alle puolessa tunnissa! Katso ohje, joka takaa pehmeät ja herkulliset sämpylät ilman vaivaa tai erikoisvälineitä.
Ainesosat
- noin 850 g vehnäjauhoja + hieman lisäjauhoja leivontaan
- 400 ml huoneenlämpöistä kivennäisvettä
- 2 tl kardemummaa
- 50 g tuorehiivaa
- 2 kananmunaa
- 4 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 150 g pehmeää voita kuutioituna
Ohjeet
- Murustele hiiva kulhoon ja kaada kivennäisvesi päälle, anna seistä 5 minuuttia.
- Lisää kananmunat ja sekoita hyvin.
- Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja kardemumma taikinaan.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneessa kiinteäksi, jatka vaivaamista 7–10 minuuttia.
- Lisää pehmeä voi pienissä erissä vaivauksen aikana, kunnes se on kokonaan imeytynyt.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
- Vuoraa suuri uunivuoka leivinpaperilla.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti.
- Muotoile taikinasta 12 tasakokoista sämpylää ja asettele vuokaan hieman väliä jättäen.
- Peitä vuoka liinalla ja kohota sämpylöitä 40–60 minuuttia kaksinkertaisiksi.
- Kuumenna uuni 180 °C (kiertoilma).
- Poista liina ja paista sämpylöitä 20–24 minuuttia kullanruskeiksi.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paahda ja tarjoa voin kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 sämpylä
- Kalorit: 240 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 270 mg
- Rasva: 9 g
- Hiilihydraatit: 34 g
- Kuitu: 1,5 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 35 mg