Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Täydelliset Vehnäsämpylät Alle 30 Minuutissa

Täydelliset Vehnäsämpylät Alle 30 Minuutissa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 12 sämpylää
  • Kategoria: Leivonta
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Vehnäsämpylät valmiiksi alle puolessa tunnissa! Katso ohje, joka takaa pehmeät ja herkulliset sämpylät ilman vaivaa tai erikoisvälineitä.


Ainesosat

  • noin 850 g vehnäjauhoja + hieman lisäjauhoja leivontaan
  • 400 ml huoneenlämpöistä kivennäisvettä
  • 2 tl kardemummaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl sokeria
  • tl suolaa
  • 150 g pehmeää voita kuutioituna

Ohjeet

  1. Murustele hiiva kulhoon ja kaada kivennäisvesi päälle, anna seistä 5 minuuttia.
  2. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin.
  3. Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja kardemumma taikinaan.
  4. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa kiinteäksi, jatka vaivaamista 7–10 minuuttia.
  5. Lisää pehmeä voi pienissä erissä vaivauksen aikana, kunnes se on kokonaan imeytynyt.
  6. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
  7. Vuoraa suuri uunivuoka leivinpaperilla.
  8. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti.
  9. Muotoile taikinasta 12 tasakokoista sämpylää ja asettele vuokaan hieman väliä jättäen.
  10. Peitä vuoka liinalla ja kohota sämpylöitä 40–60 minuuttia kaksinkertaisiksi.
  11. Kuumenna uuni 180 °C (kiertoilma).
  12. Poista liina ja paista sämpylöitä 20–24 minuuttia kullanruskeiksi.
  13. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paahda ja tarjoa voin kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 sämpylä
  • Kalorit: 240 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 270 mg
  • Rasva: 9 g
  • Hiilihydraatit: 34 g
  • Kuitu: 1,5 g
  • Proteiini: 6 g
  • Kolesteroli: 35 mg