Kuvaus
Rockefellerin katkaravut ovat ylellinen herkku, jonka valmistat helposti kotona. Katso resepti ja hurmaa makunystyrät!
Ainesosat
- 180 g isoja katkarapuja
Rockefeller-täyte:
- 2 dl tuoretta pinaattia
- 1 kpl banaanisalottisipuli (tai 3 salottisipulia)
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 4 siivua pekonia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Pernod anisviinaa
- 3 tippaa tabascoa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 50 g parmesaaniraastetta
- 1 dl pankojauhoja
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna myös pekonisiivut pieniksi paloiksi.
- Kuullota pannulla sipulia, valkosipulia ja pekonia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.
- Mausta seos anisviinalla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää lopuksi hienonnetut pinaatinlehdet ja sekoita hyvin.
- Jaa katkaravut uuninkestäviin pikkuvuokiin tai kampasimpukan kuoriin.
- Lusikoi pinaatti-sipuli-pekonitäyte katkarapujen päälle.
- Sekoita parmesaaniraaste ja pankojauhot keskenään.
- Ripottele parmesaani-pankoseos täytteen päälle.
- Gratinoi uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1/2 annosta
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 24 g
- Hiilihydraatit: 6 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 20 g
- Kolesteroli: 145 mg