Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Täydelliset Rockefellerin katkaravut: näin onnistut

Täydelliset Rockefellerin katkaravut: näin onnistut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 3 annosta
  • Kategoria: Alkuruoka
  • Menetelmä: Gratinoitu uunissa
  • Keittiö: Amerikkalainen

Kuvaus

Rockefellerin katkaravut ovat ylellinen herkku, jonka valmistat helposti kotona. Katso resepti ja hurmaa makunystyrät!


Ainesosat

  • 180 g isoja katkarapuja

Rockefeller-täyte:

  • 2 dl tuoretta pinaattia
  • 1 kpl banaanisalottisipuli (tai 3 salottisipulia)
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 4 siivua pekonia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl Pernod anisviinaa
  • 3 tippaa tabascoa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 1 dl pankojauhoja

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna myös pekonisiivut pieniksi paloiksi.
  3. Kuullota pannulla sipulia, valkosipulia ja pekonia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.
  4. Mausta seos anisviinalla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää lopuksi hienonnetut pinaatinlehdet ja sekoita hyvin.
  6. Jaa katkaravut uuninkestäviin pikkuvuokiin tai kampasimpukan kuoriin.
  7. Lusikoi pinaatti-sipuli-pekonitäyte katkarapujen päälle.
  8. Sekoita parmesaaniraaste ja pankojauhot keskenään.
  9. Ripottele parmesaani-pankoseos täytteen päälle.
  10. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1/2 annosta
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 480 mg
  • Rasva: 24 g
  • Hiilihydraatit: 6 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 20 g
  • Kolesteroli: 145 mg