Kuvaus
Vegaaninen tofu: helppo ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Tutustu reseptiin ja löydä uusi suosikki kiireisiin päiviin!
Ainesosat
Kastikkeeseen:
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2,5 dl vegaanista ruokakermaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl timjamia
- 2,5 dl kasvislientä
- Suolaa maun mukaan
- 1 tl murskattuja chilihiutaleita
- 0,8 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, valutettuna ja silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- Tuoretta basilikaa, karkeasti silputtuna
Tofulle:
- 340 g extra-firm-tofua, valutettuna ja revittynä suupaloiksi
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 3 rkl vehnäjauhoja
Ohjeet
- Laita tofu kulhoon ja pyörittele vehnäjauhoissa, suolassa ja pippurissa.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmön ja -korkean välillä. Paista tofua kullanruskeaksi molemmin puolin. Nosta sivuun.
- Alenna lämpö keskilämmölle ja lisää murskattu valkosipuli. Kuullota noin minuutti.
- Kaada pannulle kasvisliemi ja sekoita. Lisää ruokakerma, ravintohiivahiutaleet, chilihiutaleet, oregano, timjami ja suola. Sekoita ja anna hautua pari minuuttia.
- Lisää tofu ja aurinkokuivatut tomaatit. Kypsennä muutama minuutti, kunnes kaikki on lämmintä.
- Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoa heti esim. pastan tai leivän kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 380 kcal
- Sokeri: 4 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 24 g
- Hiilihydraatit: 16 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 18 g
- Kolesteroli: 0