Kuvaus
Mehevä suklaakakku pellillä hurmaa pehmeydellään ja suklaisuudellaan. Katso helppo resepti ja vinkit, joilla onnistut täydellisesti!
Ainesosat
Suklaakakku:
- 250 g voita
- 250 g sokeria
- 4 kananmunaa (koko M)
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 pkt leivinjauhetta (n. 15 g)
- 200 ml maitoa
- 1 pkt vaniljasokeria
- 50 g tummaa kaakaojauhetta (siivilöitynä)
- 100 g tummaa suklaata (n. 50 % kaakaopitoisuus)
Suklaakuorrutus:
- 250 g kuorrutussuklaata (tumma tai maitosuklaa)
- 200 g vispikermaa (n. 30 % rasvaa, huoneenlämpöisenä)
Koristelu:
- Värikkäitä sokeriströsseleitä (esim. Confetti-tyylisiä)
Ohjeet
- Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilmatoiminto) ja ota vispikerma huoneenlämpöön.
- Sulata voi ja tumma suklaa yhdessä kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi.
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja siivilöity kaakaojauhe taikinaan ja sekoita kevyesti.
- Sekoita joukkoon voisuklaaseos ja lisää maito vähitellen, sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi.
- Paista keskitasolla 20–25 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen vispikerma, kunnes ganache on sileää.
- Levitä ganache jäähtyneen kakun päälle tasaisesti.
- Ripottele kakun päälle värikkäitä sokeriströsseleitä ja anna ganachen jähmettyä ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 22 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 65 mg