Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Täydellinen mehevä suklaakakku pellillä kotikeittiöön

Täydellinen mehevä suklaakakku pellillä kotikeittiöön

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 20 palaa
  • Kategoria: Jälkiruoka / Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mehevä suklaakakku pellillä hurmaa pehmeydellään ja suklaisuudellaan. Katso helppo resepti ja vinkit, joilla onnistut täydellisesti!


Ainesosat

Suklaakakku:

  • 250 g voita
  • 250 g sokeria
  • 4 kananmunaa (koko M)
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 pkt leivinjauhetta (n. 15 g)
  • 200 ml maitoa
  • 1 pkt vaniljasokeria
  • 50 g tummaa kaakaojauhetta (siivilöitynä)
  • 100 g tummaa suklaata (n. 50 % kaakaopitoisuus)

Suklaakuorrutus:

  • 250 g kuorrutussuklaata (tumma tai maitosuklaa)
  • 200 g vispikermaa (n. 30 % rasvaa, huoneenlämpöisenä)

Koristelu:

  • Värikkäitä sokeriströsseleitä (esim. Confetti-tyylisiä)

Ohjeet

  •  Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilmatoiminto) ja ota vispikerma huoneenlämpöön.
  •  Sulata voi ja tumma suklaa yhdessä kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi.
  •  Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  •  Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja siivilöity kaakaojauhe taikinaan ja sekoita kevyesti.
  •  Sekoita joukkoon voisuklaaseos ja lisää maito vähitellen, sekoita tasaiseksi.
  •  Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi.
  •  Paista keskitasolla 20–25 minuuttia ja anna jäähtyä.
  •  Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen vispikerma, kunnes ganache on sileää.
  •  Levitä ganache jäähtyneen kakun päälle tasaisesti.
  •  Ripottele kakun päälle värikkäitä sokeriströsseleitä ja anna ganachen jähmettyä ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 22 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 35 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 65 mg