Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mansikkakääretorttu: kesän ihanin leivonnainen

Mansikkakääretorttu – kesän ihanin leivonnainen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 25 min
  • Kypsennysaika: 9 min
  • Kokonaisaika: 60 min
  • Tuotto: 8 annosta
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Etsitkö täydellistä kesäleivonnaista? Mansikkakääretorttu on herkku, joka vie kielen mennessään. Lue resepti ja yllätä raikkaudella.


Ainesosat

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 22,5 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl sokeria

lisäksi:

  • 0,5–1 dl mansikkahilloa
  • 23 dl tuoreita mansikoita
  • 1,5 dl kermavaahtoa koristeluun

Ohjeet

kääretorttupohja:

  1.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2.  Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3.  Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  4.  Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7–9 minuuttia.
  5.  Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

täyte:

  1.  Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
  2.  Notkista vaniljatuorejuusto ja sekoita kerman joukkoon kevyesti vatkaten.

täyttäminen ja koristelu:

  1.  Viipaloi tuoreet mansikat.
  2.  Irrota leivinpaperi jäähtyneestä torttupohjasta.
  3.  Levitä päälle ensin mansikkahillo ja sitten pilkotut mansikat.
  4.  Lisää tuorejuustotäyte tasaisesti pohjan päälle, jätä reunoihin hieman tilaa.
  5.  Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla.
  6.  Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 30–60 minuutiksi.
  7.  Aseta tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 220 kcal
  • Sokeri: 14 g
  • Natrium: 60 mg
  • Rasva: 11 g
  • Hiilihydraatit: 24 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 95 mg