Mansikkakääretorttu – kesän ihanin leivonnainen

Mansikkakääretorttu: kesän ihanin leivonnainen

Rakastatko sitä? Jaa se!

Mansikkakääretorttu on klassinen kesäherkku, jonka raikkaus ja pehmeys hurmaavat vuodesta toiseen. Tässä reseptissä yhdistyvät ilmava pohja, vaniljainen täyte ja mehukkaat mansikat. Juuri nämä elementit tekevät tästä versiosta erityisen onnistuneen – se on helppo valmistaa ja maistuu taatusti koko perheelle.

Mitä on mansikkakääretorttu?

Mansikkakääretorttu on kevyt ja raikas leivonnainen, joka valmistetaan ohuesta kääretorttupohjasta, makeasta hillosta, marjoista ja pehmeästä täytteestä. Suomessa se kuuluu monen juhlapöytään – erityisesti kesällä mansikka-aikaan. Perinteisesti torttu koristellaan kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla, mutta alueellisia muunnelmia löytyy esimerkiksi mustikalla tai raparperilla täytettyinä.

Mansikkakääretorttu: kesän ihanin leivonnainen
Mansikkakääretorttu | kokkini.fi

Ainekset

AinesosaMäärä
Pohja
Kananmunia4
Sokeria1,5 dl
Vehnäjauhoja1 dl
Vaniljasokeria2 tl
Leivinjauhetta1 tl
Täyte
Vaniljatuorejuustoa200 g
Vispikermaa2–2,5 dl
Vaniljasokeria2 tl
Sokeria3 tl
Lisäksi
Mansikkahilloa0,5–1 dl
Tuoreita mansikoita2–3 dl
Kermavaahtoa koristeluun1,5 dl

Vaiheittaiset ohjeet

Kääretorttupohja:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7–9 minuuttia.
  5. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Täyte:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
  2. Notkista vaniljatuorejuusto ja sekoita kerman joukkoon kevyesti vatkaten.

Täyttäminen ja koristelu:

  1. Viipaloi tuoreet mansikat.
  2. Irrota leivinpaperi jäähtyneestä torttupohjasta.
  3. Levitä päälle ensin mansikkahillo ja sitten pilkotut mansikat.
  4. Lisää tuorejuustotäyte tasaisesti pohjan päälle, jätä reunoihin hieman tilaa.
  5. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla.
  6. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 30–60 minuutiksi.
  7. Aseta tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.
Mansikkakääretorttu: kesän ihanin leivonnainen
Mansikkakääretorttu | kokkini.fi

Vinkit täydelliseen mansikkakääretorttuun

Vältä liian pitkää paistoaikaa – kääretorttupohja kuivuu helposti. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttöä, jotta täyte pysyy kuohkeana. Käytä hyvin kypsiä, makeita mansikoita – ne tekevät makuelämyksestä erityisen. Jos aika on kortilla, valmis kääretorttupohja toimii hätäratkaisuna.

Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet

Tarjoile mansikkakääretorttu kahvin tai kevyen kesäisen kuohuviinin kanssa. Se sopii mainiosti juhlapöytään tai rentoon kahvihetkeen. Lisää näyttävyyttä koristelemalla syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.

Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Mansikkakääretorttu säilyy jääkaapissa tuoreena noin kaksi päivää. Peitä se huolellisesti kelmulla tai säilytä kannellisessa rasiassa, jotta se ei kuivu. Parhaan rakenteen ja maun säilyttämiseksi ota torttu huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tätä herkkua ei kannata lämmittää, vaan se nautitaan kylmänä tai viileänä.

Kokeilitko tätä reseptiä? Jaa kokemuksesi kommenteissa ja kerro, miten onnistui!

Usein kysytyt kysymykset  (FAQ)

Voiko mansikkakääretortun tehdä ilman tuorejuustoa?

Kyllä voi. Voit korvata tuorejuuston esimerkiksi maustamattomalla rahkalla tai mascarponella.

Mikä on paras tapa säilyttää mansikkakääretorttu?

Säilytä torttu jääkaapissa tiiviisti peitettynä, jotta se pysyy kosteana ja maukkaana.

Voiko käyttää pakastemansikoita tuoreiden sijaan?

Pakastemansikoita voi käyttää, mutta ne kannattaa sulattaa ja valuttaa hyvin ennen käyttöä.

Kuinka kauan mansikkakääretorttu säilyy syötävänä?

Torttu on parhaimmillaan 1–2 päivän sisällä valmistuksesta, kun se säilytetään jääkaapissa.

Voiko mansikkakääretortun tehdä etukäteen?

Kyllä voi. Voit valmistaa sen edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa yön yli. Koristelun voi tehdä juuri ennen tarjoilua.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mansikkakääretorttu: kesän ihanin leivonnainen

Mansikkakääretorttu – kesän ihanin leivonnainen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 25 min
  • Kypsennysaika: 9 min
  • Kokonaisaika: 60 min
  • Tuotto: 8 annosta
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Etsitkö täydellistä kesäleivonnaista? Mansikkakääretorttu on herkku, joka vie kielen mennessään. Lue resepti ja yllätä raikkaudella.


Ainesosat

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 22,5 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl sokeria

lisäksi:

  • 0,5–1 dl mansikkahilloa
  • 23 dl tuoreita mansikoita
  • 1,5 dl kermavaahtoa koristeluun

Ohjeet

kääretorttupohja:

  1.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2.  Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3.  Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  4.  Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7–9 minuuttia.
  5.  Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

täyte:

  1.  Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
  2.  Notkista vaniljatuorejuusto ja sekoita kerman joukkoon kevyesti vatkaten.

täyttäminen ja koristelu:

  1.  Viipaloi tuoreet mansikat.
  2.  Irrota leivinpaperi jäähtyneestä torttupohjasta.
  3.  Levitä päälle ensin mansikkahillo ja sitten pilkotut mansikat.
  4.  Lisää tuorejuustotäyte tasaisesti pohjan päälle, jätä reunoihin hieman tilaa.
  5.  Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla.
  6.  Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 30–60 minuutiksi.
  7.  Aseta tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 220 kcal
  • Sokeri: 14 g
  • Natrium: 60 mg
  • Rasva: 11 g
  • Hiilihydraatit: 24 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 95 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star