Kuvaus
Etsitkö ideaa nopeaan ateriaan? Jauheliha-burritokulho: nopea ja maukas arkiruoka, täynnä makua ja helppo muunnella omaan makuun sopivaksi.
Ainesosat
Jauheliha:
- 450 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni sipuli, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 pussi tacomausteseosta
- 1,2 dl tomaattikastiketta tai salsaa
- 1,2 dl vettä
- suolaa ja mustapippuria
- (ripaus chilihiutaleita, valinnainen)
Korianteri-lime-riisi:
- 2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 5 dl vettä tai kanalientä
- mehu yhdestä limestä
- 2 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
- 1 rkl voita tai oliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
Täytteet ja koristeet:
- 2,5 dl mustapapuja
- 2,5 dl maissia
- 2,5 dl jäävuorisalaattia tai roomansalaattia
- 1 avokado
- 2,5 dl kirsikkatomaatteja
- 1,2 dl punasipulia
- 2,5 dl raastettua juustoa
- 1,2 dl ranskankermaa
- tulista kastiketta
- 1 jalapeño (valinnainen)
- tuoretta korianteria
- limelohkoja
Ohjeet
- Huuhtele riisi kylmässä vedessä. Kiehauta vesi tai kanaliemi ja suola kattilassa, lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15–20 min. Kuohkeuta ja sekoita joukkoon lime, korianteri ja voi.
- Kuumenna pannulla oliiviöljy. Kuullota sipuli, lisää valkosipuli, paista hetki. Lisää jauheliha ja kypsennä. Sekoita joukkoon tacomauste, salsa ja vesi. Hauduta 5–7 min.
- Kokoa kulho: aloita riisillä, lisää jauheliha ja haluamasi täytteet riveittäin. Lusikoi päälle ranskankermaa, tulista kastiketta ja koristele korianterilla sekä jalapeñolla. Tarjoa limelohkojen kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 kulho
- Kalorit: 620 kcal
- Sokeri: 5 g
- Natrium: 950 mg
- Rasva: 30 g
- Hiilihydraatit: 50 g
- Kuitu: 7 g
- Proteiini: 35 g
- Kolesteroli: 85 mg