Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Suklaamousse: Helppo ja Täyteläinen Jälkiruoka

Suklaamousse: Helppo ja Täyteläinen Jälkiruoka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 5 min
  • Kokonaisaika: 20 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Ei paistamista
  • Keittiö: Ranskalainen

Kuvaus

Suklaamousse: helppo ja täyteläinen jälkiruoka, joka hurmaa jokaisen suklaanystävän. Katso resepti ja valmista herkku vaivattomasti jo tänään!


Ainesosat

  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 175 g taloussuklaata (esim. Fazer)

Koristelu:

  • suklaamurua

Ohjeet

  • Hienonna suklaa ja erottele noin 40 g rouheeksi, jätä odottamaan.
  • Mittaa 1 dl kermaa ja noin 135 g suklaata kattilaan.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa kokonaan.
  • Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä seos, esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.
  • Vatkaa loput kermasta (noin 2,3 dl) pehmeäksi vaahdoksi.
  • Nostele jäähtynyt suklaaseos varovasti kermavaahdon joukkoon.
  • Lisää suklaarouhe ja sekoita kevyesti.
  • Jaa mousse tarjoiluastioihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1–2 tuntia.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 20 g
  • Natrium: 35 mg
  • Rasva: 34 g
  • Hiilihydraatit: 24 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 110 mg