Kuvaus
Suklaamousse: helppo ja täyteläinen jälkiruoka, joka hurmaa jokaisen suklaanystävän. Katso resepti ja valmista herkku vaivattomasti jo tänään!
Ainesosat
- 3,3 dl kuohukermaa
- 175 g taloussuklaata (esim. Fazer)
Koristelu:
- suklaamurua
Ohjeet
- Hienonna suklaa ja erottele noin 40 g rouheeksi, jätä odottamaan.
- Mittaa 1 dl kermaa ja noin 135 g suklaata kattilaan.
- Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa kokonaan.
- Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä seos, esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.
- Vatkaa loput kermasta (noin 2,3 dl) pehmeäksi vaahdoksi.
- Nostele jäähtynyt suklaaseos varovasti kermavaahdon joukkoon.
- Lisää suklaarouhe ja sekoita kevyesti.
- Jaa mousse tarjoiluastioihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1–2 tuntia.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 20 g
- Natrium: 35 mg
- Rasva: 34 g
- Hiilihydraatit: 24 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 110 mg