Kuvaus
Rapeita kasviksia – Näin onnistut joka kerta! Tutustu yksinkertaisiin nikseihin, joilla kasvikset saavat täydellisen suutuntuman ja maun.
Ainesosat
- 1 kesäkurpitsa (n. 400 g)
- 2 porkkanaa
- 2 nippua retiisejä
- 1 ps (100 g) pinjansiemeniä
- 1 ps (70 g) rucolaa
- 100 g parmesaanilastuja
Kastike:
- 2 sitruunaa
- 1½ dl oliiviöljyä
- 1½ tl sokeria
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- (½ tl chiliä myllystä)
Ohjeet
- Pese kesäkurpitsa ja retiisit, kuori porkkanat.
- Höylää kasvikset ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai raastimen viipalointiterällä.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja siirrä syrjään.
- Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehut.
- Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste oliiviöljyyn.
- Lisää sokeri, suola, mustapippuri ja halutessasi chili kastikkeeseen.
- Sekoita kasvislastut kulhossa kastikkeen kanssa ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Kokoa salaatti juuri ennen tarjoilua: levitä rucola vadille, lisää kasvikset ja viimeistele parmesaanilastuilla ja pinjansiemenillä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 250 g
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 750 mg
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 11 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 8 g
- Kolesteroli: 10 mg