Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keväiset sitruunacroissantit: Täydellinen herkkuhetki

Rapeita kasviksia: Näin onnistut joka kerta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 5 min
  • Kokonaisaika: 30 min marinointi
  • Tuotto: 4
  • Kategoria: Salaatti
  • Menetelmä: Marinoitu, paahdettu
  • Keittiö: Välimerellinen

Kuvaus

Rapeita kasviksia – Näin onnistut joka kerta! Tutustu yksinkertaisiin nikseihin, joilla kasvikset saavat täydellisen suutuntuman ja maun.


Ainesosat

  • 1 kesäkurpitsa (n. 400 g)
  • 2 porkkanaa
  • 2 nippua retiisejä
  • 1 ps (100 g) pinjansiemeniä
  • 1 ps (70 g) rucolaa
  • 100 g parmesaanilastuja

Kastike:

  • 2 sitruunaa
  • dl oliiviöljyä
  • tl sokeria
  • tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • (½ tl chiliä myllystä)

Ohjeet

  1. Pese kesäkurpitsa ja retiisit, kuori porkkanat.
  2. Höylää kasvikset ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai raastimen viipalointiterällä.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja siirrä syrjään.
  4. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehut.
  5. Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste oliiviöljyyn.
  6. Lisää sokeri, suola, mustapippuri ja halutessasi chili kastikkeeseen.
  7. Sekoita kasvislastut kulhossa kastikkeen kanssa ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  8. Kokoa salaatti juuri ennen tarjoilua: levitä rucola vadille, lisää kasvikset ja viimeistele parmesaanilastuilla ja pinjansiemenillä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 250 g
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 750 mg
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 11 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 8 g
  • Kolesteroli: 10 mg