Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rapeaksi paahdettu parmesaanikukkakaali: helppo herkku

Rapeaksi paahdettu parmesaanikukkakaali: helppo herkku

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Lisuke
  • Menetelmä: Paistaminen uunissa
  • Keittiö: Kasvisruoka / Välimerellinen

Kuvaus

Rapeaksi paahdettu parmesaanikukkakaali – helppo herkku, joka hurmaa maullaan! Katso ohje ja tee arki- tai juhlapöytään täydellinen lisuke.


Ainesosat

  • 1 iso kukkakaali, pilkottuna suupaloiksi
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 1,2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1,2 dl korppujauhoja (pankojauhot suositeltu)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • Tuoretta persiljaa, silputtuna (valinnainen koristeluun)

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita kukkakaalipalat suuressa kulhossa oliiviöljyn kanssa tasaisesti.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa parmesaani, korppujauhot, valkosipulijauhe, sipulijauhe, paprikajauhe, suola ja mustapippuri.
  4. Ripottele parmesaaniseos kukkakaalien päälle ja sekoita, kunnes kukkakaalit ovat hyvin peittyneet.
  5. Levitä kukkakaalit tasaisesti pellille niin, etteivät ne kosketa toisiaan liikaa.
  6. Paahda uunissa 20–25 minuuttia, käännellen kukkakaaleja puolivälissä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  7. Anna jäähtyä hetki ja koristele halutessasi tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 320 mg
  • Rasva: 12 g
  • Hiilihydraatit: 10 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 6 g
  • Kolesteroli: 10 mg