Kuvaus
Rapeaksi paahdettu parmesaanikukkakaali – helppo herkku, joka hurmaa maullaan! Katso ohje ja tee arki- tai juhlapöytään täydellinen lisuke.
Ainesosat
- 1 iso kukkakaali, pilkottuna suupaloiksi
- 0,6 dl oliiviöljyä
- 1,2 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1,2 dl korppujauhoja (pankojauhot suositeltu)
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl sipulijauhetta
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- Tuoretta persiljaa, silputtuna (valinnainen koristeluun)
Ohjeet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Sekoita kukkakaalipalat suuressa kulhossa oliiviöljyn kanssa tasaisesti.
- Yhdistä toisessa kulhossa parmesaani, korppujauhot, valkosipulijauhe, sipulijauhe, paprikajauhe, suola ja mustapippuri.
- Ripottele parmesaaniseos kukkakaalien päälle ja sekoita, kunnes kukkakaalit ovat hyvin peittyneet.
- Levitä kukkakaalit tasaisesti pellille niin, etteivät ne kosketa toisiaan liikaa.
- Paahda uunissa 20–25 minuuttia, käännellen kukkakaaleja puolivälissä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Anna jäähtyä hetki ja koristele halutessasi tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 320 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 10 mg