Kuvaus
Raparperi-mansikkakakku hurmaa kesän juhlissa! Katso helppo ohje, jolla syntyy mehevä ja raikas kakku tuoreista marjoista ja raparpereista.
Ainesosat
- 200 g sulatettua voita
- 50 g fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 300 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g sokeria
- 100 g mantelimassaa, karkeasti raastettuna
- 1 dl kaurahiutaleita
- 300 g tuoreita raparpereja
- 150 g tuoreita mansikoita
- 70 g valkosuklaata
- 100 g hasselpähkinöitä, karkeasti hakattuna
Ohjeet
- Lämmitä uuni 175 °C, ylä- ja alalämpö.
- Vatkaa sulatettu voi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, mantelimassa ja kaurahiutaleet, sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle.
- Viipaloi raparperit ja mansikat ohuiksi siivuiksi.
- Rouhi valkosuklaa karkeasti.
- Levitä raparperit ja mansikat taikinapohjan päälle.
- Ripottele päälle valkosuklaarouhe.
- Murenna loput taikinasta marjojen päälle.
- Ripottele pinnalle hasselpähkinät ja painele kevyesti.
- Paista uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, tarvittaessa peitä foliolla jos pinta tummuu liikaa.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 360 kcal
- Sokeri: 25 g
- Natrium: 100 mg
- Rasva: 20 g
- Hiilihydraatit: 38 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 45 mg