Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raparperi-mansikkakakku: Kesän raikkain herkku!

Raparperi-mansikkakakku: Kesän raikkain herkku!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 40 min
  • Kokonaisaika: 1 hour
  • Tuotto: 10 annosta
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Raparperi-mansikkakakku hurmaa kesän juhlissa! Katso helppo ohje, jolla syntyy mehevä ja raikas kakku tuoreista marjoista ja raparpereista.


Ainesosat

  • 200 g sulatettua voita
  • 50 g fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g sokeria
  • 100 g mantelimassaa, karkeasti raastettuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 300 g tuoreita raparpereja
  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 70 g valkosuklaata
  • 100 g hasselpähkinöitä, karkeasti hakattuna

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 °C, ylä- ja alalämpö.
  2. Vatkaa sulatettu voi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
  3. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, mantelimassa ja kaurahiutaleet, sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle.
  5. Viipaloi raparperit ja mansikat ohuiksi siivuiksi.
  6. Rouhi valkosuklaa karkeasti.
  7. Levitä raparperit ja mansikat taikinapohjan päälle.
  8. Ripottele päälle valkosuklaarouhe.
  9. Murenna loput taikinasta marjojen päälle.
  10. Ripottele pinnalle hasselpähkinät ja painele kevyesti.
  11. Paista uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, tarvittaessa peitä foliolla jos pinta tummuu liikaa.
  12. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 360 kcal
  • Sokeri: 25 g
  • Natrium: 100 mg
  • Rasva: 20 g
  • Hiilihydraatit: 38 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 45 mg