Kuvaus
Raejuustodonitseja, jotka hurmaavat pehmeydellään ja terveellisyydellään. Katso resepti ja opi, miten ne valmistuvat helposti kotona!
Ainesosat
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 4,5–5 dl vehnäjauhoja
- 50 g voisulaa (tai 0,5 dl öljyä)
Pinnalle:
- 30–50 g voisulaa voiteluun
- hienoa sokeria kierittelyyn
Ohjeet
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
- Lisää rahka, maito, voisula (tai öljy) ja mausteet.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen.
- Taikinan tulee olla pehmeää ja lusikoitavaa, hieman löysempää kuin pullataikina.
- Lusikoi taikina voidellun muffinivuoan koloihin tai pyöreiksi nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes donitsit ovat kauniin ruskeita.
- Voitele paiston jälkeen voisulalla ja kierittele donitsit hienossa sokerissa.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 donitsi
- Kalorit: 160 kcal
- Sokeri: 9 g
- Natrium: 200 mg
- Rasva: 6 g
- Hiilihydraatit: 22 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 40 mg