Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raejuustodonitseja helposti itse tehtynä

Raejuustodonitseja helposti itse tehtynä

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 12 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Raejuustodonitseja, jotka hurmaavat pehmeydellään ja terveellisyydellään. Katso resepti ja opi, miten ne valmistuvat helposti kotona!


Ainesosat

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 4,5–5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voisulaa (tai 0,5 dl öljyä)

Pinnalle:

  • 3050 g voisulaa voiteluun
  • hienoa sokeria kierittelyyn

Ohjeet

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
  2. Lisää rahka, maito, voisula (tai öljy) ja mausteet.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen.
  4. Taikinan tulee olla pehmeää ja lusikoitavaa, hieman löysempää kuin pullataikina.
  5. Lusikoi taikina voidellun muffinivuoan koloihin tai pyöreiksi nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  6. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes donitsit ovat kauniin ruskeita.
  7. Voitele paiston jälkeen voisulalla ja kierittele donitsit hienossa sokerissa.
  8. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 donitsi
  • Kalorit: 160 kcal
  • Sokeri: 9 g
  • Natrium: 200 mg
  • Rasva: 6 g
  • Hiilihydraatit: 22 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 40 mg