Kuvaus
Raakapallot suklaakuorrutteella hurmaavat maullaan! Katso helppo resepti, täynnä makua ja hyvää oloa – ilman lisättyä sokeria.
Ainesosat
- 1,25 dl minikokoisia suklaahippuja
- 1,75 dl vehnäjauhoja
- 225 g saksalaista makeaa suklaata, paloiteltuna
- 0,8 dl kaakaojauhetta
- 0,6 dl hienoa sokeria
- 1,25 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- 1 dl pehmeää voita (n. 1 kpl 100 g voipaketti)
Ohjeet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paahda vehnäjauho leivinpaperilla pellillä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa fariinisokeri, hienosokeri ja pehmeä voi suuressa kulhossa tasaiseksi massaksi.
- Lisää vaniljauute ja sekoita sileäksi.
- Lisää jäähtynyt vehnäjauho ja kaakaojauhe taikinaan ja sekoita, kunnes muodostuu pehmeä taikina.
- Kääntele suklaahiput taikinan joukkoon lastalla.
- Pyörittele taikinasta noin 2,5 cm kokoisia palloja ja aseta leivinpaperille.
- Jäähdytä palloja jääkaapissa noin 20 minuuttia.
- Sulata saksalainen makea suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, sekoittaen välillä.
- Kasta jokainen pallo sulatettuun suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois.
- Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua, tarvittaessa jäähdytä hetki jääkaapissa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pallo
- Kalorit: 120 kcal
- Sokeri: 9 g
- Natrium: 30 mg
- Rasva: 6 g
- Hiilihydraatit: 14 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 1 g
- Kolesteroli: 10 mg