Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pyttipannu uunissa: Helppo ja herkullinen arkiruoka

Pyttipannu uunissa: Helppo ja herkullinen arkiruoka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 45 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Pyttipannu uunissa: Helppo ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu vaivatta yhdellä pellillä. Katso vinkit ja yllätä koko perhe!


Ainesosat

  • 1 pkt nakkia tai makkaraa viipaleina (280300 g)
  • 1 kg perunoita
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä

Mausteet:

  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi:

  • ketsuppia
  • kurkkumajoneesia
  • kurkkusalaattia

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pese ja halutessasi kuori perunat, pilko noin 2×2 cm kuutioiksi.
  3. Pilko sipuli ja nakit viipaleiksi.
  4. Sekoita oliiviöljyyn kaikki mausteet ja sekoita seos perunoiden joukkoon.
  5. Kaada maustetut perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia.
  7. Lisää nakki- ja sipuliviipaleet perunoiden joukkoon.
  8. Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja nakit kauniin värisiä.
  9. Ota pelti uunista ja lisää halutessasi suolaa tai ranskanperunamaustetta.
  10. Sekoita kevyesti ja tarjoa esimerkiksi ketsupin ja kurkkumajoneesin kera.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 480 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 950 mg
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 35 g
  • Kuitu: 4 g
  • Proteiini: 14 g
  • Kolesteroli: 45 mg