Kuvaus
Pyttipannu uunissa: Helppo ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu vaivatta yhdellä pellillä. Katso vinkit ja yllätä koko perhe!
Ainesosat
- 1 pkt nakkia tai makkaraa viipaleina (280–300 g)
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
Mausteet:
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl timjamia
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 tl mustapippuria
- suolaa maun mukaan
Lisäksi:
- ketsuppia
- kurkkumajoneesia
- kurkkusalaattia
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese ja halutessasi kuori perunat, pilko noin 2×2 cm kuutioiksi.
- Pilko sipuli ja nakit viipaleiksi.
- Sekoita oliiviöljyyn kaikki mausteet ja sekoita seos perunoiden joukkoon.
- Kaada maustetut perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia.
- Lisää nakki- ja sipuliviipaleet perunoiden joukkoon.
- Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja nakit kauniin värisiä.
- Ota pelti uunista ja lisää halutessasi suolaa tai ranskanperunamaustetta.
- Sekoita kevyesti ja tarjoa esimerkiksi ketsupin ja kurkkumajoneesin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 480 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 950 mg
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 4 g
- Proteiini: 14 g
- Kolesteroli: 45 mg