Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
proteiinipitoinen kasvis hyytelö

Proteiinipitoinen kasvis hyytelö: helppo resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 50 min
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Kasvisruoka, Uuniruoat
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Eurooppalainen, Kasvispainotteinen

Kuvaus

Etsitkö kevyttä mutta täyttävää kasvisruokaa? Proteiinipitoinen kasvis hyytelö: helppo resepti tuo makua ja voimaa lautaseen – lue ohje nyt!


Ainesosat

  • 1 litra vähärasvaista raejuustoa
  • 2,5 dl sipulia, kuutioituna
  • 4 isoa kananmunaa
  • 5 dl paprikaa, kuutioituna (minkä värisiä tahansa)
  • 2,5 dl kesäkurpitsaa, kuutioituna
  • 1,25 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 3 dl raastettua cheddarjuustoa (tai muuta mieluisaa juustoa)
  • 5 dl parsakaalin nuppuja, hienonnettuna
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä (vuoan voiteluun)

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele 23×23 cm kokoinen uunivuoka oliiviöljyllä.
  2. Vatkaa suuressa kulhossa raejuusto, kananmunat, valkosipulijauhe, basilika, oregano, suola ja mustapippuri tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää kulhoon raastettu cheddar, parmesaanijuusto ja kaikki kuutioidut kasvikset, sekoita huolellisesti.
  4. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaisesti lastalla.
  5. Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskiosa kiinteä.
  6. Anna paistoksen jäähtyä muutama minuutti ennen leikkaamista ja tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 250 g
  • Kalorit: 290 kcal
  • Sokeri: 4 g
  • Natrium: 520 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 10 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 22 g
  • Kolesteroli: 115 mg