Kuvaus
Etsitkö kevyttä mutta täyttävää kasvisruokaa? Proteiinipitoinen kasvis hyytelö: helppo resepti tuo makua ja voimaa lautaseen – lue ohje nyt!
Ainesosat
- 1 litra vähärasvaista raejuustoa
- 2,5 dl sipulia, kuutioituna
- 4 isoa kananmunaa
- 5 dl paprikaa, kuutioituna (minkä värisiä tahansa)
- 2,5 dl kesäkurpitsaa, kuutioituna
- 1,25 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 3 dl raastettua cheddarjuustoa (tai muuta mieluisaa juustoa)
- 5 dl parsakaalin nuppuja, hienonnettuna
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 rkl oliiviöljyä (vuoan voiteluun)
Ohjeet
- Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele 23×23 cm kokoinen uunivuoka oliiviöljyllä.
- Vatkaa suuressa kulhossa raejuusto, kananmunat, valkosipulijauhe, basilika, oregano, suola ja mustapippuri tasaiseksi massaksi.
- Lisää kulhoon raastettu cheddar, parmesaanijuusto ja kaikki kuutioidut kasvikset, sekoita huolellisesti.
- Kaada seos vuokaan ja levitä tasaisesti lastalla.
- Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskiosa kiinteä.
- Anna paistoksen jäähtyä muutama minuutti ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 250 g
- Kalorit: 290 kcal
- Sokeri: 4 g
- Natrium: 520 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 22 g
- Kolesteroli: 115 mg