Kuvaus
TÀydelliset pizzamuffinit juhliin ja arkeen! LöydÀ helppo ja nopea resepti, jolla valmistat mehevÀt suolaiset herkut. Nappaa parhaat vinkit!
Ainesosat
- 0,5 dl laktoositonta maitoa
- 1 prk (100 g) kivettömiÀ kalamata-oliiveja
- 2 kananmunaa
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 pkt (125 g) laktoositonta mozzarellajuustoa paloina
- 1 prk (180 g) puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssÀ
- 0,25 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl Keiju ValkosipulilevitettÀ muffinivuokien voiteluun
- 1 pkt (80 g) parmankinkkua tai prosciuttoa
- 100 g laktoositonta turkkilaista jogurttia
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl Keiju ValkosipulilevitettÀ sulatettuna
- 2 dl vehnÀjauhoja
- hienonnettua lehtipersiljaa viimeistelyyn
Ohjeet
- Sekoita vehnÀjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja ruokasooda kulhossa.
- LisÀÀ joukkoon turkkilainen jogurtti, sulatettu valkosipulilevite, kananmunat ja laktoositon maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla, sÀhkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Voitele muffinivuoan kolot valkosipulilevitteellÀ.
- Lusikoi taikinaa kolojen puolivÀliin asti.
- Paina taikinan sisÀÀn puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, oliiveja, parmankinkkua ja mozzarellapaloja.
- Paista muffineja 200-asteisessa uunissa noin 15â20 minuuttia.
- Koristele valmiit pizzamuffinit hienonnetulla lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 muffini
- Kalorit: 150 kcal
- Sokeri: 1,5 g
- Natrium: 300 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 8 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 45 mg