Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pikamunkit | kokkini.fi

Pikamunkit: Herkulliset munkit 15 minuutissa!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 5 min
  • Kypsennysaika: 10 min
  • Kokonaisaika: 15 min
  • Tuotto: 20 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uppopaistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Pikamunkit valmistuvat alle 20 minuutissa, ei kohotusta, vain rapeaa pintaa ja pehmeä sisus. Kokeile helppoa reseptiä ja yllätä herkullisesti!


Ainesosat

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 200 g vaniljarahkaa (esim. Valio)
  • 25 g voita

Uppopaistamiseen:

  • n. 5 dl rypsiöljyä

Pinnalle:

  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohjeet

  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja sokeri kulhossa.
  •  Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
  •  Sekoita kananmuna ja vaniljarahka keskenään.
  •  Lisää seokseen sulatettu voi.
  •  Lisää kosteiden aineiden seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  •  Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä palloja ja nosta ne leivinpaperille.
  •  Kuumenna öljy 170–180 asteeseen kattilassa.
  •  Paista 4–5 taikinapalloa kerralla noin 4 minuuttia, välillä käännellen.
  •  Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle valumaan.
  •  Pyörittele munkit lämpiminä sokeri-vaniljasokeriseoksessa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 kpl
  • Kalorit: 110 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 55 mg
  • Rasva: 6 g
  • Hiilihydraatit: 13 g
  • Kuitu: 0,3 g
  • Proteiini: 1,5 g
  • Kolesteroli: 15 mg