Kuvaus
Pikamunkit valmistuvat alle 20 minuutissa, ei kohotusta, vain rapeaa pintaa ja pehmeä sisus. Kokeile helppoa reseptiä ja yllätä herkullisesti!
Ainesosat
Taikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 200 g vaniljarahkaa (esim. Valio)
- 25 g voita
Uppopaistamiseen:
- n. 5 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Ohjeet
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja sokeri kulhossa.
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kananmuna ja vaniljarahka keskenään.
- Lisää seokseen sulatettu voi.
- Lisää kosteiden aineiden seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä palloja ja nosta ne leivinpaperille.
- Kuumenna öljy 170–180 asteeseen kattilassa.
- Paista 4–5 taikinapalloa kerralla noin 4 minuuttia, välillä käännellen.
- Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle valumaan.
- Pyörittele munkit lämpiminä sokeri-vaniljasokeriseoksessa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 kpl
- Kalorit: 110 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 55 mg
- Rasva: 6 g
- Hiilihydraatit: 13 g
- Kuitu: 0,3 g
- Proteiini: 1,5 g
- Kolesteroli: 15 mg