Ylivoimainen pekoni-juusto lihamureke : Paras resepti

Pekoni-juusto mureke: 3 ainesosan salainen niksi

Rakastatko sitä? Jaa se!

Kun syksyn viileys hiipii sisään ja kaipaa lohturuokaa, tämä pekoni-juusto lihamureke on vastaus kaikkiin arkiruokatoiveisiin. Mehevä jauheliha, suolainen pekoni ja täyteläinen tuorejuusto yhdistyvät täydelliseksi makuharmoniaksi, joka saa koko perheen hymyilemään ruokapöydässä. Tämä resepti on kantanut meidän perheemme läpi lukemattomien kiireisten arkipäivien, ja nyt haluan jakaa sen kanssasi. Pekoni-juusto yhdistelmä tekee tästä lihamurekkeesta jotain aivan erityistä – perinteistä ja modernin rohkeasti samassa paketissa.

Ainesosat

AinesosaMäärä
Ruokakerma2,5 dl
Knorr sipulikeittopussi1 kpl
Korppujauho1 dl
Kananmuna2 kpl
Nauta-sika jauheliha700 g
Öljyloraus
Pekoni140 g
Maustettu tuorejuusto (esim. Philadelphia-Oliivi)200 g
Viipaloituja purkkiherkkusieniäsopivasti

Sipulikeittopussi tuo syvyyttä makuun ja korvaa monen erillisen mausteen käytön. Tuorejuuston maku vaihtelee – valkosipuli-yrtti, oliivi tai paprika toimivat kaikki erinomaisesti. Herkkusienet tuovat maukasta kosteutta täytteeseen.

Pekoni-juusto mureke: 3 ainesosan salainen niksi
Pekoni-juusto | kokkini.fi

Valmistusohjeet

Lihamassan Valmistaminen Turvotuksen Kanssa
Kaada ruokakerma kulhoon ja lisää korppujauhot sekä sipulikeittopussi, anna turvota kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon öljy, kananmunat ja jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi kevyesti käsitellen.

Pekonin Ruskistus Täydelliseen Makuun
Ruskista pekoniviipale kevyesti pannulla, kunnes ne ovat hieman värjäytyneet mutta eivät vielä rapsakoita. Anna jäähtyä hetki ennen täytteen kokoamista, jotta lämpö ei sulata juustoa liian aikaisin.

Levy Muotoilu ja Täytteen Asettelu
Muotoile lihataikinan leivinpaperin päälle noin 20–30 senttimetrin levyinen suorakaide. Asettele pekonit, herkkusienet ja tuorejuusto levyn toiseen reunaan, jätä reunoille tilaa sulkemista varten täytteen ympärille.

Murekeen Kääriminen ja Sulkeminen
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle varovasti leivinpaperia hyödyntäen. Sulje reunat huolellisesti painamalla ne yhteen, jotta täyte pysyy sisällä paistamisen aikana ja mehu ei pääse valumaan ulos.

Uunipaistaminen Kultaiseksi ja Kypsäksi
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti kultainen ja sisus kypsä. Anna levätä viisi minuuttia ennen leikkaamista, jotta mehut tasaantuvat ja palojen muoto säilyy paremmin.

Ainesosien Korvaaminen

Ruokakerman voi korvata smetanalla tai maidolla, mutta massa jää hieman kuivemmaksi. Sipulikeittopussin sijaan käytä hienonnettua sipulia, valkosipulijauhetta ja yrttejä. Tuorejuuston tilalle sopii raastettu edamer tai emmental.

Pekoni-juusto mureke: 3 ainesosan salainen niksi
Pekoni-juusto | kokkini.fi

Saatat Pitää Myös

Säilytysvinkit

Valmis pekoni-juusto lihamureke säilyy jääkaapissa kolme päivää tiiviisti peitettynä. Lämmitä uunissa 150 asteessa 15 minuuttia, jotta pinta pysyy rapeana. Pakastuksessa säilyy kolme kuukautta, sulata jääkaapissa yön yli ennen lämmittämistä.

Reseptin Kulttuurinen Merkitys

Lihamureke edustaa suomalaista käytännöllisyyttä ja kotoisuutta parhaimmillaan. Se on arkiruoan helmi, joka sopii yhtä hyvin keskiviikon illallispöytään kuin sunnuntain lounaalle vieraiden kanssa. Pekoni-juusto yhdistelmä modernisoi perinteisen reseptin, tuoden rohkeasti uusia makuja mutta säilyttäen samalla tuon rakastetun kotiruoan tunteen, joka yhdistää meidät kaikkia.

Tarjoiluehdotukset

Tarjoile pekoni-juusto lihamureke tuoreiden perunoiden tai lohkoperunoiden kanssa. Lisää viereen raikasta vihersalaattia tai porkkanasalaattia tasapainottamaan täyteläistä makua. Kurkkusalaatti tai suolakurkut sopivat myös erinomaisesti. Kastikkeeksi toimii yksinkertainen smetanakastike tai kermaviilikastike yrttien kera. Lihamureke maistuu myös kylmänä seuraavana päivänä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Miksi lihamureke hajoaa paiston aikana?

Taikina on liian löysä tai täytettä on liikaa. Varmista että reunat on suljettu kunnolla ja lihamassa ei ole liian kosteaa. Anna taikinan levätä hetki ennen käärimistä.

Voiko pekonin korvata jollakin muulla?

Kyllä, savukinkkuviipaleilla tai makkaralla saa hyvän tuloksen. Pelkkä juusto ja sienet toimivat myös, jos haluat kevyemmän version ilman pekonin suolaisuutta.

Miksi tuorejuusto valuu ulos paistossa?

Täyte on liian lähellä reunoja tai mureke ei ole suljettu tiukasti. Jätä vähintään parin senttimetrin tyhjä reuna joka puolelle ja paina saumat huolellisesti kiinni.

Voiko murekeen paistaa ilman sipulikeittopussia?

Kyllä voi, käytä tilalla hienonnettua sipulia, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria. Maku ei ole aivan sama mutta lopputulos on silti herkullinen ja toimiva.

Kuinka tiedän että mureke on kypsä sisältä?

Paista 45 minuuttia 200 asteessa, kunnes pinta on kultainen. Voit tarkistaa kypsyneisyyden lihakuumemittarilla – sisälämpötilan tulee olla vähintään 70 astetta keskiosassa.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pekoni-juusto mureke: 3 ainesosan salainen niksi

Ylivoimainen pekoni-juusto lihamureke – Paras resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena Hänninen
  • Prep Time: 20 minuuttia
  • Cook Time: 45 minuuttia
  • Total Time: 65 minuuttia
  • Yield: 6 annosta
  • Category: Liharuoka
  • Method: Uuni
  • Cuisine: Suomalainen

Kuvaus

Mehevä ja täyteläinen pekoni-juusto lihamureke, jossa jauheliha, pekoni ja maustettu tuorejuusto yhdistyvät helpoksi ja lohdulliseksi arkiruoaksi.


Ainesosat

Ainesosat:

  • 2,5 dl ruokakermaa
  • 1 kpl Knorr sipulikeittopussi
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 700 g nauta-sika jauhelihaa
  • loraus öljyä
  • 140 g pekonia
  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. Philadelphia-Oliivi)
  • viipaloituja purkkiherkkusieniä sopivasti


Ohjeet

  1. Kaada ruokakerma kulhoon ja lisää korppujauhot sekä sipulikeittopussi. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon öljy, kananmunat ja jauheliha ja sekoita kevyesti tasaiseksi massaksi liikaa vaivaamatta.
  2. Ruskista pekoniviipaleita kevyesti pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä mutta eivät vielä ole rapsakoita. Nosta pekonit sivuun jäähtymään, jotta lämpö ei sulata tuorejuustoa liian aikaisin.
  3. Muotoile lihamassa leivinpaperin päälle suorakaiteeksi, noin 20–30 cm levyiseksi. Asettele pekoniviipaleet, herkkusienet ja tuorejuusto levyn toiseen reunaan, jättäen reunoille tilaa sulkemista varten.
  4. Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle varovasti leivinpaperia apuna käyttäen. Sulje reunat huolellisesti painamalla ne tiiviisti yhteen, jotta täyte pysyy sisällä paiston aikana.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kultainen ja mureke on kypsä sisältä. Anna levätä noin 5 minuuttia ennen leikkaamista, jotta mehut tasaantuvat ja palat pysyvät koossa.

muistiinpanoja

Ruokakerman voi halutessasi korvata smetanalla tai maidolla, mutta massa jää hieman kuivemmaksi. Sipulikeittopussin tilalla voi käyttää hienonnettua sipulia, valkosipulijauhetta ja yrttejä, ja maustetun tuorejuuston voi korvata raastetulla edamerilla tai emmentalilla. Valmis pekoni-juusto lihamureke säilyy jääkaapissa noin 3 päivää tiiviisti peitettynä ja sen voi lämmittää uunissa 150 °C:ssa noin 15 minuuttia. Mureke kestää pakastamista noin 3 kuukautta. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja vihersalaatin kanssa tai nauti kylmänä seuraavana päivänä.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 annos (1/6 murekkeesta)
  • Calories: 600 kcal
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 1200 mg
  • Fat: 44 g
  • Saturated Fat: 18 g
  • Unsaturated Fat: 26 g
  • Trans Fat: 1 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 34 g
  • Cholesterol: 220 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star