Kuvaus
Etsitkö keväistä herkkuideaa? Parsa-katkarapurisotto on täyteläinen ja nopea arjen pelastaja – ota resepti talteen nyt!
Ainesosat
- 1 l vettä
- 500 g vihreää tankoparsaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 25 g voita
- 1 rkl Dansukker Taloussokeria
- 3 dl arborioriisiä
- 1 kasvisliemikuutio
- 200 g isoja katkarapuja
- 2 dl valkoviiniä, siideriä tai 2 dl vettä ja tilkka vaaleaa viinietikkaa
- 100 g tuorejuustoa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- parmesaanijuustoa
Ohjeet
- Kiehauta vesi ja kypsennä tankoparsaa muutama minuutti. Siivilöi neste talteen.
- Leikkaa parsoista kukinnot erilleen ja viipaloi varret.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulit nopeasti.
- Lisää sokeri ja riisi, kääntele hetki.
- Lisää keitinlientä vähän kerrallaan, anna imeytyä riisiin jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
- Loppuvaiheessa lisää valkoviini tai siideri.
- Kun riisi on sopivan kypsää, lisää joukkoon katkaravut ja tuorejuusto, kuumenna kevyesti.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.
- Raasta joukkoon parmesaanijuustoa maun mukaan ja tarjoile heti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 450 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 750 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 45 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 20 g
- Kolesteroli: 120 mg