Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Parsa-katkarapurisotto – 5 tähden kevätresepti

Parsa-katkarapurisotto: Kevään herkullisin risotto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Liesi
  • Keittiö: Italialais-suomalainen

Kuvaus

Etsitkö keväistä herkkuideaa? Parsa-katkarapurisotto on täyteläinen ja nopea arjen pelastaja – ota resepti talteen nyt!


Ainesosat

  • 1 l vettä
  • 500 g vihreää tankoparsaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 3 dl arborioriisiä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 200 g isoja katkarapuja
  • 2 dl valkoviiniä, siideriä tai 2 dl vettä ja tilkka vaaleaa viinietikkaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • parmesaanijuustoa

Ohjeet

  1. Kiehauta vesi ja kypsennä tankoparsaa muutama minuutti. Siivilöi neste talteen.
  2. Leikkaa parsoista kukinnot erilleen ja viipaloi varret.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulit nopeasti.
  5. Lisää sokeri ja riisi, kääntele hetki.
  6. Lisää keitinlientä vähän kerrallaan, anna imeytyä riisiin jokaisen lisäyksen jälkeen.
  7. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
  8. Loppuvaiheessa lisää valkoviini tai siideri.
  9. Kun riisi on sopivan kypsää, lisää joukkoon katkaravut ja tuorejuusto, kuumenna kevyesti.
  10. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.
  11. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa maun mukaan ja tarjoile heti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 450 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 750 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 45 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 20 g
  • Kolesteroli: 120 mg