Kuvaus
Helpot munariisipasteijat valmistuvat hetkessÀ, katso resepti, jolla loihdit mehevÀn suolapalan arkeen tai juhlaan ilman monimutkaisia vaiheita!
Ainesosat
- 5 lehtitaikinalevyÀ
TĂ€yte:
- 3 dl valmista riisiÀ
- 3 keitettyÀ kananmunaa
- 100 g yrttituorejuustoa (tai valkosipulituorejuustoa)
- œ tl mustapippuria
- œ tl suolaa (oman maun mukaan)
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Ohjeet
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin pÀÀlle.
- Leikkaa keitetyt kananmunat hienoksi esimerkiksi munaleikkurilla.
- Sekoita kananmunat, riisi, tuorejuusto, mustapippuri ja suola keskenÀÀn tÀytteeksi.
- Kaulitse lehtitaikinalevyjÀ hieman ohuemmiksi ja leikkaa ne kahtia.
- Nosta tÀytettÀ taikinapalan keskelle ja puristele reunat kiinni sauma ylöspÀin.
- KÀÀnnÀ pasteijat ja paina litteiksi.
- Paina reunat haarukalla kiinni ja tee veitsellÀ viiltoja pintaan.
- Voitele pasteijat kananmunalla.
- Paista 225°C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kullanruskeita.
- Tarjoile lÀmpimÀnÀ.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 kpl
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 1 g
- Natrium: 280 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 16 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 65 mg