Kuvaus
Crack-kananpoikaa hurmaa täyteläisellä maullaan ja helppoudellaan, katso resepti, joka saa koko perheen palaamaan pöytään kerta toisensa jälkeen.
Ainesosat
- 300 g kanan rintafileetä
- 50 g pekonia
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 0,25 tl savupaprikajauhetta
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Täyte ja viimeistely:
- 1,5 tl kuivattua tilliä
- 1 tl sipulijauhetta
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 tl suolaa ja mustapippuria
- 70 g cheddarjuustoa, raastettuna (tai vahvaa kermajuustoa)
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 kevätsipuli
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 °C.
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla, nosta sivuun.
- Nuiji kananrinnat tasaisemmiksi ja mausta valkosipulijauheella, savupaprikalla, suolalla ja pippurilla.
- Ruskista kananpalat pekoninrasvassa molemmin puolin, kunnes kauniin värisiä.
- Siirrä kanat uunivuokaan tai jätä pannulle, jos sopii uuniin.
- Sekoita tuorejuusto ja kuivat mausteet, tarvittaessa löysennä vedellä tai kermalla.
- Levitä tuorejuustoseos kanojen päälle.
- Ripottele puolet pekonista ja raastettu juusto päälle.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja juusto kullanruskeaa.
- Silppua kevätsipuli ja ruohosipuli ja ripottele valmiin kanan päälle loppujen pekonipalojen kanssa.
- Tarjoa esimerkiksi vihreän salaatin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 460 kcal
- Sokeri: 1 g
- Natrium: 900 mg
- Rasva: 32 g
- Hiilihydraatit: 3 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 0,5 g
- Kolesteroli: 38 g