Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Parasta Crack-kananpoikaa: Helppo ja maukas

Parasta Crack-kananpoikaa: Helppo ja maukas arkiruoka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 3 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uuniruoka
  • Keittiö: Amerikkalainen

Kuvaus

Crack-kananpoikaa hurmaa täyteläisellä maullaan ja helppoudellaan, katso resepti, joka saa koko perheen palaamaan pöytään kerta toisensa jälkeen.


Ainesosat

  • 300 g kanan rintafileetä
  • 50 g pekonia
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,25 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Täyte ja viimeistely:

  • 1,5 tl kuivattua tilliä
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl suolaa ja mustapippuria
  • 70 g cheddarjuustoa, raastettuna (tai vahvaa kermajuustoa)
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 kevätsipuli

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 °C.
  2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla, nosta sivuun.
  3. Nuiji kananrinnat tasaisemmiksi ja mausta valkosipulijauheella, savupaprikalla, suolalla ja pippurilla.
  4. Ruskista kananpalat pekoninrasvassa molemmin puolin, kunnes kauniin värisiä.
  5. Siirrä kanat uunivuokaan tai jätä pannulle, jos sopii uuniin.
  6. Sekoita tuorejuusto ja kuivat mausteet, tarvittaessa löysennä vedellä tai kermalla.
  7. Levitä tuorejuustoseos kanojen päälle.
  8. Ripottele puolet pekonista ja raastettu juusto päälle.
  9. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja juusto kullanruskeaa.
  10. Silppua kevätsipuli ja ruohosipuli ja ripottele valmiin kanan päälle loppujen pekonipalojen kanssa.
  11. Tarjoa esimerkiksi vihreän salaatin kera.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 460 kcal
  • Sokeri: 1 g
  • Natrium: 900 mg
  • Rasva: 32 g
  • Hiilihydraatit: 3 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 0,5 g
  • Kolesteroli: 38 g