Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vuohenjuusto-lohipiirakka

Paras Vuohenjuusto-lohipiirakka: 5 tähden resepti!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 55 min
  • Tuotto: 6–8 annosta
  • Kategoria: Suolaiset leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Ainesosat

Pohja:

  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 valmis piirakkapohja (pakasteesta sulatettu) TAI
  • ½ dl kylmää vettä
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 150 g voita

Täyte:

  • 100 g vuohenjuustoa (chèvre)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
  • 50 g babypinaattia tai ryöpättyä nokkosta
  • 150 g kylmäsavulohta tai graavilohta
  • 3 dl täysmaitoa tai kermaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kevätsipulia
 
 
 
 

Ohjeet

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi, suola ja jauhot.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
  3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm) myös reunoille ja pistele haarukalla.
  4. Suikaloi lohi, silppua kevätsipulit ja viipaloi tai murenna vuohenjuusto.
  5. Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta ja lisää päälle kevätsipuli, lohi, pinaatti ja vuohenjuusto.
  6. Vatkaa kananmunat, maito ja mustapippuri kulhossa yhteen.
  7. Kaada munamaitoseos täytteen päälle tasaisesti.
  8. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.
  9. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja hyytynyt.
  10. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 520 mg
  • Rasva: 23 g
  • Hiilihydraatit: 18 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 12 g
  • Kolesteroli: 105 mg