Ainesosat
Pohja:
- ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 valmis piirakkapohja (pakasteesta sulatettu) TAI
- ½ dl kylmää vettä
- 1 dl sämpyläjauhoja
- 150 g voita
Täyte:
- 100 g vuohenjuustoa (chèvre)
- 3 kananmunaa
- 2 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
- 50 g babypinaattia tai ryöpättyä nokkosta
- 150 g kylmäsavulohta tai graavilohta
- 3 dl täysmaitoa tai kermaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 kevätsipulia
Ohjeet
- Sekoita kulhossa pehmeä voi, suola ja jauhot.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm) myös reunoille ja pistele haarukalla.
- Suikaloi lohi, silppua kevätsipulit ja viipaloi tai murenna vuohenjuusto.
- Levitä pohjalle puolet juustoraasteesta ja lisää päälle kevätsipuli, lohi, pinaatti ja vuohenjuusto.
- Vatkaa kananmunat, maito ja mustapippuri kulhossa yhteen.
- Kaada munamaitoseos täytteen päälle tasaisesti.
- Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja hyytynyt.
- Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 520 mg
- Rasva: 23 g
- Hiilihydraatit: 18 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 12 g
- Kolesteroli: 105 mg