Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Paras Murukahvikakku: Rapea Kuori, Pehmeä Sisus

Paras Murukahvikakku: Rapea Kuori, Pehmeä Sisus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 50 min
  • Kokonaisaika: 1 hour 10 minutes
  • Tuotto: 12
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Murukahvikakku hurmaa mehevällä pohjalla ja rapealla murulla, katso resepti ja opi, miten syntyy täydellinen kahvipöydän klassikko!


Ainesosat

  • 250 g voita huoneenlämpöisenä
  • dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin ½ dl maitoa
  • ½ dl pikakahvimurua

Voiteluun:

  • 2 rkl voita
  • ½ dl korppujauhoja

Maitokahvikuorrutus:

  • 23 rkl maitoa
  • 1 rkl pikakahvimurua
  • 3 dl tomusokeria

Ohjeet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8–2 l).
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa.
  3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vaahtoon, vatkaten hyvin jokaisen jälkeen.
  4. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  5. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää maito ja pikakahvimuru taikinaan, sekoita huolellisesti.
  7. Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta. Vedä keskelle taikinaa vako.
  8. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–55 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  9. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
  10. Valmista kuorrutus: lämmitä maito kevyesti ja liuota siihen pikakahvijauhe.
  11. Lisää tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen. Lisää maitoa tarvittaessa.
  12. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 310 kcal
  • Sokeri: 22 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 15 g
  • Hiilihydraatit: 8 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 75 mg