Kuvaus
Murukahvikakku hurmaa mehevällä pohjalla ja rapealla murulla, katso resepti ja opi, miten syntyy täydellinen kahvipöydän klassikko!
Ainesosat
- 250 g voita huoneenlämpöisenä
- 2¾ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- noin ½ dl maitoa
- ½ dl pikakahvimurua
Voiteluun:
- 2 rkl voita
- ½ dl korppujauhoja
Maitokahvikuorrutus:
- 2–3 rkl maitoa
- 1 rkl pikakahvimurua
- 3 dl tomusokeria
Ohjeet
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8–2 l).
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa.
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vaahtoon, vatkaten hyvin jokaisen jälkeen.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää maito ja pikakahvimuru taikinaan, sekoita huolellisesti.
- Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta. Vedä keskelle taikinaa vako.
- Paista 175-asteisen uunin alaosassa 45–55 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
- Valmista kuorrutus: lämmitä maito kevyesti ja liuota siihen pikakahvijauhe.
- Lisää tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen. Lisää maitoa tarvittaessa.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 310 kcal
- Sokeri: 22 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 8 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 75 mg