Kuvaus
Klassinen britakakku onnistuu kaikilta! Nopea resepti, yksinkertaiset ainekset ja takuuvarma tulos. Löydä salaisuus täydelliseen kakkuun.
Ainesosat
Pohja:
- 125 g voita (esim. Valio Eila)
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitojuomaa (esim. Valio Eila)
Marenki:
- 2 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja, kuorellisia
Väliin:
- 400 g mansikkaa
- 2 dl vispikermaa (esim. Valio Keittiön)
- 2 tl vaniljasokeria
Ohjeet
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset, sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (25×30 cm).
- Esipaista pohjaa 180 °C uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä.
- Sekoita vaniljasokeri vaahtoon. Levitä marenki pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista uudelleen 180 °C 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Jäähdytä.
- Paloittele mansikat ja vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa.
- Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.
- Lisää mansikat ja kermavaahto. Aseta toinen levy päälle.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 285 kcal
- Sokeri: 28 g
- Natrium: 28 g
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 85 mg