Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Paras britakakku resepti 20 minuutissa

Britakakku ohje: täydellinen kotileipomo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 30 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 55 min
  • Tuotto: 12 palaa
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Leipominen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Klassinen britakakku onnistuu kaikilta! Nopea resepti, yksinkertaiset ainekset ja takuuvarma tulos. Löydä salaisuus täydelliseen kakkuun.


Ainesosat

Pohja:

  • 125 g voita (esim. Valio Eila)
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitojuomaa (esim. Valio Eila)

Marenki:

  • 2 valkuaista
  • dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja, kuorellisia

Väliin:

  • 400 g mansikkaa
  • 2 dl vispikermaa (esim. Valio Keittiön)
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset, sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (25×30 cm).
  4. Esipaista pohjaa 180 °C uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä.
  6. Sekoita vaniljasokeri vaahtoon. Levitä marenki pohjan päälle.
  7. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  8. Paista uudelleen 180 °C 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Jäähdytä.
  9. Paloittele mansikat ja vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa.
  10. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.
  11. Lisää mansikat ja kermavaahto. Aseta toinen levy päälle.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 285 kcal
  • Sokeri: 28 g
  • Natrium: 28 g
  • Rasva: 15 g
  • Hiilihydraatit: 35 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 85 mg