Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Paahdetut pikkuperunat: helppo arkiruokasuosikki

Paahdetut pikkuperunat: helppo arkiruokasuosikki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 30 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Lisuke
  • Menetelmä: Uunipaistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Paahdetut pikkuperunat: helppo arkiruokasuosikki, joka hurmaa rapeudellaan. Katso resepti ja tuo makua arkeen vain muutamassa vaiheessa.


Ainesosat

  • 2 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 680 g pikkuperunoita, halkaistuna
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 °C:een.
  2. Laita perunat kulhoon ja lisää öljy, valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri. Sekoita tasaisesti.
  3. Levitä perunat pellille leikkauspinta alaspäin yhteen kerrokseen.
  4. Paahda 25–30 minuuttia tai kunnes kullanruskeita ja rapeita. Käännä puolivälissä.
  5. Tarjoa lämpimänä lisukkeena lihan, kalan tai kasvisruokien kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 1 g
  • Natrium: 180 mg
  • Rasva: 9 g
  • Hiilihydraatit: 22 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 2 g
  • Kolesteroli: 0 mg