Kuvaus
Paahdettu parsatahna: Täydellinen resepti kotikeittiöön hurmaa maullaan. Opi salaisuus ja tee vaikutus seuraavassa illallisessa!
Ainesosat
- 500 g vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- 100 g cashewpähkinöitä
- 2½ dl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan kuori
- 1–2 rkl sitruunan mehua
- ½ dl ravintohiivahiutaleita
- 1 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria ja suolaa myllystä
Ohjeet
- Kuumenna uuni 225°C asteeseen.
- Napsauta parsoista kuiva kanta pois ja kuori tarvittaessa paksut parsat.
- Levitä parsat leivinpaperille, pyörittele oliiviöljyssä ja ripottele suolaa.
- Paahda parsoja uunissa noin 15 minuuttia.
- Laita cashewpähkinät kulhoon, kaada päälle vesi ja lämmitä mikrossa 3 minuuttia.
- Valuta pähkinät ja kaada vesi pois.
- Yhdistä paahdettu parsa, cashewpähkinät, valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu, ravintohiivahiutaleet sekä oliiviöljy.
- Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Lisää tarvittaessa öljyä sopivan koostumuksen saavuttamiseksi.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tai mustapippuria maun mukaan.
Ravitsemus
- Annoskoko: 100 g
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 250 mg
- Rasva: 14 g
- Hiilihydraatit: 9 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 0 mg