Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
a bowl of green food with a spoon

Paahdettu parsatahna: Täydellinen resepti kotikeittiöön

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 25 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Levitteet ja tahnat
  • Menetelmä: Paistaminen & soseutus
  • Keittiö: Kasvisruoka / Välimerellinen

Kuvaus

Paahdettu parsatahna: Täydellinen resepti kotikeittiöön hurmaa maullaan. Opi salaisuus ja tee vaikutus seuraavassa illallisessa!


Ainesosat

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan kuori
  • 12 rkl sitruunan mehua
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 225°C asteeseen.
  2. Napsauta parsoista kuiva kanta pois ja kuori tarvittaessa paksut parsat.
  3. Levitä parsat leivinpaperille, pyörittele oliiviöljyssä ja ripottele suolaa.
  4. Paahda parsoja uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Laita cashewpähkinät kulhoon, kaada päälle vesi ja lämmitä mikrossa 3 minuuttia.
  6. Valuta pähkinät ja kaada vesi pois.
  7. Yhdistä paahdettu parsa, cashewpähkinät, valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu, ravintohiivahiutaleet sekä oliiviöljy.
  8. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  9. Lisää tarvittaessa öljyä sopivan koostumuksen saavuttamiseksi.
  10. Tarkista maku ja lisää suolaa tai mustapippuria maun mukaan.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 100 g
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 250 mg
  • Rasva: 14 g
  • Hiilihydraatit: 9 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 0 mg