Kuvaus
Paahdettu parsa-perunasalaatti hurmaa raikkaudellaan, katso helppo resepti ja vinkit täydellisen kesäsalaatin valmistukseen.
Ainesosat
paahdetut kasvikset:
- – 500 g parsaa
- – 1 kg (uusia) perunoita
- – suolaa myllystä
- – 3 rkl oliiviöljyä
paistetut kikherneet:
- – 1 tlk / 230 g kikherneitä
- – 1 rkl soijakastiketta
- – 1 tl sipulijauhetta
- – 1 rkl oliiviöljyä
- – 1–2 tl agavesiirappia tai muuta mietoa makeuttajaa
- – 1 tl valkosipulijauhetta
- – 1 tl kuivattua tilliä
kastike:
- – 200 g turkkilaista kaurajogurttia (Oatly)
- – 75 g / ½ prk maustamatonta kauratuorejuustoa (Oatly)
- – 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- – 2 rkl sitruunamehua
- – 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- – 1 dl silputtua tuoretta tilliä
- – 1 sitruunan raastettu kuori
- – 1 tl agavesiirappia tai muuta mietoa makeuttajaa
- – suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
- – tuoretta pinaattia
- – kevätsipulia silputtuna
Ohjeet
- 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2. Harjaa perunat ja leikkaa suupaloiksi.
- 3. Sekoita perunat 2 rkl oliiviöljyä ja suolaa kanssa, paahda 20 minuuttia ja sekoita kerran.
- 4. Valmistele parsat napsaisemalla kannat pois ja kuori tarvittaessa.
- 5. Sekoita parsat 1 rkl oliiviöljyä ja suolaa ja paahda 10–15 minuuttia perunoiden jälkeen.
- 6. Huuhtele ja valuta kikherneet, paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu.
- 7. Lisää öljy ja mausteet kikherneisiin ja paista kunnes pinta kuivuu.
- 8. Sekoita kauratuorejuusto ja kaurajogurtti, lisää sitruunankuori ja mehu, oliiviöljy ja mausteet kastikkeeseen.
- 9. Yhdistä kulhossa paahdetut perunat, parsat, kikherneet ja kevätsipuli kastikkeen kanssa.
- 10. Lisää lopuksi tuore pinaatti ja sekoita varovasti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 7 g
- Natrium: 520 mg
- Rasva: 22 g
- Hiilihydraatit: 42 g
- Kuitu: 8 g
- Proteiini: 11 g