Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
paahdettu parsa-perunasalaatti

Paahdettu parsa-perunasalaatti: herkullinen resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 50 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Salaatti
  • Menetelmä: Paistaminen & paahtaminen
  • Keittiö: Pohjoismainen

Kuvaus

Paahdettu parsa-perunasalaatti hurmaa raikkaudellaan, katso helppo resepti ja vinkit täydellisen kesäsalaatin valmistukseen.


Ainesosat

paahdetut kasvikset:

  • – 500 g parsaa
  • – 1 kg (uusia) perunoita
  • – suolaa myllystä
  • – 3 rkl oliiviöljyä

paistetut kikherneet:

  • – 1 tlk / 230 g kikherneitä
  • – 1 rkl soijakastiketta
  • – 1 tl sipulijauhetta
  • – 1 rkl oliiviöljyä
  • – 1–2 tl agavesiirappia tai muuta mietoa makeuttajaa
  • – 1 tl valkosipulijauhetta
  • – 1 tl kuivattua tilliä

kastike:

  • – 200 g turkkilaista kaurajogurttia (Oatly)
  • – 75 g / ½ prk maustamatonta kauratuorejuustoa (Oatly)
  • – 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • – 2 rkl sitruunamehua
  • – 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • – 1 dl silputtua tuoretta tilliä
  • – 1 sitruunan raastettu kuori
  • – 1 tl agavesiirappia tai muuta mietoa makeuttajaa
  • – suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • – tuoretta pinaattia
  • – kevätsipulia silputtuna

Ohjeet

  • 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • 2. Harjaa perunat ja leikkaa suupaloiksi.
  • 3. Sekoita perunat 2 rkl oliiviöljyä ja suolaa kanssa, paahda 20 minuuttia ja sekoita kerran.
  • 4. Valmistele parsat napsaisemalla kannat pois ja kuori tarvittaessa.
  • 5. Sekoita parsat 1 rkl oliiviöljyä ja suolaa ja paahda 10–15 minuuttia perunoiden jälkeen.
  • 6. Huuhtele ja valuta kikherneet, paista kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu.
  • 7. Lisää öljy ja mausteet kikherneisiin ja paista kunnes pinta kuivuu.
  • 8. Sekoita kauratuorejuusto ja kaurajogurtti, lisää sitruunankuori ja mehu, oliiviöljy ja mausteet kastikkeeseen.
  • 9. Yhdistä kulhossa paahdetut perunat, parsat, kikherneet ja kevätsipuli kastikkeen kanssa.
  • 10. Lisää lopuksi tuore pinaatti ja sekoita varovasti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 7 g
  • Natrium: 520 mg
  • Rasva: 22 g
  • Hiilihydraatit: 42 g
  • Kuitu: 8 g
  • Proteiini: 11 g