Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Omenataskut kauramurulla valmiiksi 30 minuutissa

Omenataskut kauramurulla valmiiksi 30 minuutissa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 10 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mehevät omenataskut kauramurulla valmiiksi 30 minuutissa. Nopeaa ja maukasta – nappaa ohje ja leivo jo tänään!


Ainesosat

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikina, palmuöljytön

Omenatäyte:

  • 250 g omenaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 tl kanelia

Kauramuru:

  • 25 g voita
  • 0,5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,25 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

Viimeistelyyn:

  • 1 kananmuna
  • 1 dl tomusokeria

Ohjeet

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Pese ja pilko omenat kuutioiksi.
  4. Mittaa pannulle fariinisokeri, voi, kaneli ja omenakuutiot. Kuumenna ja hauduta hetki.
  5. Valmista kauramuru: sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, fariinisokeri ja jauhot.
  6. Leikkaa sulaneet taikinalevyt 10 neliöksi.
  7. Nostele omenatäytettä taikinaneliöiden päälle ja taita ne kolmiontai suorakulmion muotoon. Painele reunat kiinni haarukalla.
  8. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele pinnalle kauramurua.
  9. Paista noin 15 minuuttia, kunnes taskut ovat kauniin kullanruskeita.
  10. Tomuta päälle tomusokeria ja tarjoile lämpimänä, halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 kpl
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 10 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 9 g
  • Hiilihydraatit: 22 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 2 g
  • Kolesteroli: 20 mg