Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku

Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Italialaisvaikutteinen

Kuvaus

Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku, joka hurmaa maullaan. Katso resepti ja tee nopea, täyteläinen illallinen tänään!


Ainesosat

Kanapalat:

  • 450 g broilerin rintafileetä, leikattuna suupaloiksi
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 3 rkl suolatonta voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl italialaista mausteseosta
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Parmesaanipasta:

  • 225 g fettuccine-pastaa tai muuta valitsemaasi pastaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2,5 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • ¼ tl muskottipähkinää (valinnainen)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Koristeluun:

  • Tuoretta persiljaa
  • Lisäparmesaania halutessasi

Ohjeet

  1. Kiehauta suuressa kattilassa suolattu vesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl pastan keitinvettä ennen valuttamista.
  2. Sekoita kulhossa broileripalat paprikajauheen, italialaisen mausteseoksen, suolan ja pippurin kanssa.
  3. Kuumenna oliiviöljy ja 3 rkl voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää maustetut kanapalat ja paista 4–6 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä.
  4. Lisää hienonnettu valkosipuli pannulle ja paista vielä minuutti. Siirrä kanapalat sivuun odottamaan.
  5. Sulata pannussa 2 rkl voita ja kuullota valkosipuli.
  6. Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa miedosti.
  7. Lisää parmesaaniraaste vähitellen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  8. Mausta halutessasi muskottipähkinällä sekä suolalla ja pippurilla.
  9. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä kastikkeen koostumuksen säätämiseksi.
  10. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
  11. Nostele päälle valkosipuli-voikanapalat.
  12. Koristele tuoreella persiljalla ja ripottele lisäparmesaania halutessasi.
  13. Tarjoile heti lämpimänä ja nauti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 620 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 480 mg
  • Rasva: 35 g
  • Hiilihydraatit: 45 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 35 g
  • Kolesteroli: 130 mg