Kuvaus
Valkosipuli-voikana ja kermaista pastaa: helppo arkiherkku, joka hurmaa maullaan. Katso resepti ja tee nopea, täyteläinen illallinen tänään!
Ainesosat
Kanapalat:
- 450 g broilerin rintafileetä, leikattuna suupaloiksi
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 rkl suolatonta voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl italialaista mausteseosta
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Parmesaanipasta:
- 225 g fettuccine-pastaa tai muuta valitsemaasi pastaa
- 2 rkl suolatonta voita
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2,5 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
- ¼ tl muskottipähkinää (valinnainen)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Koristeluun:
- Tuoretta persiljaa
- Lisäparmesaania halutessasi
Ohjeet
- Kiehauta suuressa kattilassa suolattu vesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl pastan keitinvettä ennen valuttamista.
- Sekoita kulhossa broileripalat paprikajauheen, italialaisen mausteseoksen, suolan ja pippurin kanssa.
- Kuumenna oliiviöljy ja 3 rkl voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää maustetut kanapalat ja paista 4–6 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä.
- Lisää hienonnettu valkosipuli pannulle ja paista vielä minuutti. Siirrä kanapalat sivuun odottamaan.
- Sulata pannussa 2 rkl voita ja kuullota valkosipuli.
- Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa miedosti.
- Lisää parmesaaniraaste vähitellen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Mausta halutessasi muskottipähkinällä sekä suolalla ja pippurilla.
- Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä kastikkeen koostumuksen säätämiseksi.
- Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
- Nostele päälle valkosipuli-voikanapalat.
- Koristele tuoreella persiljalla ja ripottele lisäparmesaania halutessasi.
- Tarjoile heti lämpimänä ja nauti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 620 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 35 g
- Hiilihydraatit: 45 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 35 g
- Kolesteroli: 130 mg