Kuvaus
Jauheliha-perunalaatikko uuniin: 5 tähden resepti, joka hurmaa maullaan. Katso ohje ja valmista täydellinen arkiruoka helposti kotona!
Ainesosat
- 1,5 kg (noin 15 kpl) yleisperunoita
- 400 g jauhelihaa
- 150 g (noin 4 dl) juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
- 1 iso sipuli
- ½ tl suolaa
- 1 pussi (28 g) tacomausteseosta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 dl vettä
- (2 dl pakastemaissia, valinnainen)
Ohjeet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Pese ja kuori perunat, viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Paista jauheliha ja sipuli yhdessä rypsiöljyssä, kunnes jauheliha on kypsää.
- Lisää tacomauste ja halutessasi maissi jauhelihaseokseen ja sekoita hyvin.
- Kokoa vuoka (noin 20 x 25 cm): lado kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaseosta, juustoraastetta ja ripaus suolaa.
- Kaada päälle vesi ja kuohukerma tasaisesti.
- Paista laatikkoa uunin alatasolla 180 asteessa noin 1,5–2 tuntia.
- Tarkista paiston aikana ja peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 550 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 750 mg
- Rasva: 35 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 4 g
- Proteiini: 25 g
- Kolesteroli: 90 mg