Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jauheliha-perunalaatikko

Jauheliha-perunalaatikko uuniin: 5 tähden resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 1 hour 45 minutes
  • Kokonaisaika: 2 hour 45 minutes
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Uuniruoat
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Jauheliha-perunalaatikko uuniin: 5 tähden resepti, joka hurmaa maullaan. Katso ohje ja valmista täydellinen arkiruoka helposti kotona!


Ainesosat

  • 1,5 kg (noin 15 kpl) yleisperunoita
  • 400 g jauhelihaa
  • 150 g (noin 4 dl) juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl suolaa
  • 1 pussi (28 g) tacomausteseosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl vettä
  • (2 dl pakastemaissia, valinnainen)

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Pese ja kuori perunat, viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha ja sipuli yhdessä rypsiöljyssä, kunnes jauheliha on kypsää.
  5. Lisää tacomauste ja halutessasi maissi jauhelihaseokseen ja sekoita hyvin.
  6. Kokoa vuoka (noin 20 x 25 cm): lado kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaseosta, juustoraastetta ja ripaus suolaa.
  7. Kaada päälle vesi ja kuohukerma tasaisesti.
  8. Paista laatikkoa uunin alatasolla 180 asteessa noin 1,5–2 tuntia.
  9. Tarkista paiston aikana ja peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 550 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 750 mg
  • Rasva: 35 g
  • Hiilihydraatit: 35 g
  • Kuitu: 4 g
  • Proteiini: 25 g
  • Kolesteroli: 90 mg