Kuvaus
Suomalaiset letut helposti kotona! Löydä perinteinen resepti, vinkit rapeaan reunaan ja salainen aines, joka vie maun uudelle tasolle.
Ainesosat
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1–2 kananmunaa (1 jos iso, 2 jos pieni)
- 1 rkl sokeria (tai 1 tl jos pinaattiletut)
- Voita paistamiseen
- (150–200 g tuoretta pinaattia, esikeitettynä, jos pinaattiletut)
Ohjeet
- Sekoita kulhossa maito ja kananmunat ja vatkaa hyvin yhteen.
- Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan samalla vatkaten.
- Lisää suola ja sokeri taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
- Sekoita taikina uudelleen ennen paistamista.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää teelusikallinen voita.
- Kaada pieni kauhallinen taikinaa pannulle ja kallista pannua, jotta taikina leviää ohuesti.
- Paista, kunnes pinta näyttää hyytyneeltä, ja käännä lettu.
- Paista molemmat puolet kullanruskeiksi ja siirrä lettu lautaselle lämpimään.
- Lisää pannulle voita tarvittaessa ja jatka paistamista.
- Tarjoa letut sokerin tai hillon kanssa ja nauti!
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 lettu
- Kalorit: 90 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 4 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 0,3 g
- Proteiini: 3 g
- Kolesteroli: 30 mg