Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Näin teet suomalaiset letut: Helppo ja nopea ohje

Näin teet suomalaiset letut: Helppo ja nopea ohje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 30 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 10 lettua
  • Kategoria: Jälkiruoat / Perinneruoat
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

 

Suomalaiset letut helposti kotona! Löydä perinteinen resepti, vinkit rapeaan reunaan ja salainen aines, joka vie maun uudelle tasolle.


Ainesosat

  • 5 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 12 kananmunaa (1 jos iso, 2 jos pieni)
  • 1 rkl sokeria (tai 1 tl jos pinaattiletut)
  • Voita paistamiseen
  • (150–200 g tuoretta pinaattia, esikeitettynä, jos pinaattiletut)

Ohjeet

  •  Sekoita kulhossa maito ja kananmunat ja vatkaa hyvin yhteen.
  •  Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan samalla vatkaten.
  •  Lisää suola ja sokeri taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  •  Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  •  Sekoita taikina uudelleen ennen paistamista.
  •  Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää teelusikallinen voita.
  •  Kaada pieni kauhallinen taikinaa pannulle ja kallista pannua, jotta taikina leviää ohuesti.
  •  Paista, kunnes pinta näyttää hyytyneeltä, ja käännä lettu.
  •  Paista molemmat puolet kullanruskeiksi ja siirrä lettu lautaselle lämpimään.
  •  Lisää pannulle voita tarvittaessa ja jatka paistamista.
  •  Tarjoa letut sokerin tai hillon kanssa ja nauti!


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 lettu
  • Kalorit: 90 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 4 g
  • Hiilihydraatit: 10 g
  • Kuitu: 0,3 g
  • Proteiini: 3 g
  • Kolesteroli: 30 mg